Boussoufa: "Geen geweld gezien in Dagestan"

17 december 2011, 13:47

De problemen in de Russische deelrepubliek Dagestan gaan volledig aan Mbark Boussoufa voorbij. De spelmaker staat onder contract bij Anzhi Makhachkala, maar komt alleen op wedstrijddagen in het veelbesproken, omstreden gebied.

"We zijn daar maximaal vier dagen per maand, alleen voor de wedstrijden. Ik heb ook de verhalen gehoord over hoe gevaarlijk het er wel zou zijn, maar het is helemaal zo erg niet. Ik heb er nog geen geweld gezien", zegt Boussoufa tegen Sporza.

De 27-jarige Marokkaan met Amsterdamse roots verruilde Anderlecht afgelopen zomer voor Anzhi en heeft daar nog geen moment spijt van gehad. "Ik heb me zeer snel kunnen aanpassen aan het Russische voetbal, dat wel acht topploegen heeft: de grote teams uit Moskou, Zenit, Kazan, Krasnodar en Anzhi. Dat zijn dus veel wedstrijden op hoog niveau. Er wordt positief en technisch gevoetbald, je komt weinig verdedigend ingestelde ploegen tegen. Het niveau ligt hoger dan in België."

Over zijn eigen spel is hij ook dik tevreden. "Ik speel niet meer op links, maar in het midden, als spelmaker. Ik werd door een grote krant al verkozen tot beste transfer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen