Luhukay boekt verrassende zege met Augsburg

Ger
10 december 2011, 17:27   Bijgewerkt: 10 december 2011, 17:47

FC Augsburg heeft zaterdag voor een verrassing gezorgd in de Bundesliga. De ploeg van de Nederlandse trainer Jos Luhukay won voor eigen publiek van nummer vier Borussia Mönchengladbach: 1-0. De bezoekers verzuimden zodoende om even aan kop van de ranglijst te komen.

Uitgerekend Jan-Ingwer Callsen-Bracker zorgde enkele minuten na de hervatting voor het belangrijke doelpunt. De middenvelder stond in het verleden - evenals Luhukay - onder contract in Mönchengladbach. Door de overwinning doet FC Augsburg de laatste plaats in de Duitse competitie over aan SC Freiburg, dat een pak slaag kreeg bij 1.FC Köln: 4-0. Christian Clemens en Lukas Podolski verdeelden de goals eerlijk. Augsburg heeft na zestien duels een puntje voorsprong op de degradatieconcurrent.

Werder Bremen herstelde zich goed van de 4-1 nederlaag tegen koploper Bayern München in de vorige speelronde. De equipe van coach Thomas Schaaf won zaterdag met dezelfde cijfers van VfL Wolfsburg. Oud-Ajacied Markus Rosenberg en Marko Arnautovic, voormalig aanvaller van FC Twente, waren na de pauze allebei goed voor een doelpunt. Sokratis Papastathopoulos en de blessureleed herstelde Claudio Pizarro hadden de eerste twee treffers van Werder voor hun rekening genomen. Pas in de slotfase scoorde Marcel Schäfer tegen.

Het matig presterende Hamburger SV bleef op een doelpuntloze remise steken bij FSV Mainz 05. Jeffrey Bruma speelde negentig minuten namens HSV. 1899 Hoffenheim hield drie punten over aan de uitwedstrijd tegen 1.FC Nürnberg: 0-2. Basisspeler Ryan Babel zag collega Vedad Ibisevic twee keer scoren.