Viergever: "Had in eerste helft 5-1 moeten zijn"

Ger
23 maart 2012, 09:50

AZ verloor donderdagavond na een verlening in de halve finale van de KNVB Beker van Heracles Almelo (2-4). Volgens Nick Viergever hadden de Almaarders het duel in de eerste helft echter al moeten beslissen.

"We begonnen heel slap. We kwamen terecht met 0-1 achter", zegt Viergever op de website van AZ. "Dat doelpunt deed iets met ons. We zetten er twee tandjes bij en lieten zien dat we goed kunnen voetballen. In die fase was ons veldspel voortreffelijk. Dat resulteerde in een 2-1 voorsprong. Het had in de eerste helft wel 3-1, 4-1 of 5-1 moeten zijn. We deden onszelf veel tekort. We moeten koelbloedig blijven. Een droge schuiver is ook genoeg, het hoeft niet altijd mooi."

"Na de rust had Heracles meer het initiatief. Dat kwam ook omdat wij het niet goed deden", weet de verdediger. "In een verlenging moet je slim zijn. Wij konden niet meer, Heracles nog een beetje. We hebben het niet slim gedaan en zij wel. Achteraf kun je zeggen dat Heracles deze zege op basis van de tweede helft en de verlenging verdiend heeft."

"De beker is een schitterende prijs. Die lopen we nu mis. Een finale in De Kuip met een geweldige ambiance, dat wil iedere speler. Ik heb ook nog nooit een prijs gewonnen. We hadden ons nagenoeg kunnen plaatsen voor Europees voetbal. Balen! Wij horen als AZ zijnde namelijk in die finale te staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen