Huistra: "Veel op automatismen getraind "

9 maart 2012, 15:22

De euforie was een paar weken geleden groot bij FC Groningen, na de 3-0 zege op PSV. Maar in de afgelopen weken gingen de noorderlingen onderuit bij NEC en Feyenoord. Zaterdag ontvangen ze Vitesse in de Euroborg.

“Het verlies bij Feyenoord was een stuk bemoedigender dan de voorgaande nederlaag bij NEC”, zegt coach Pieter Huistra op de FC Groningen-website. “Deze week hebben we veel op automatismen getraind en vanuit positie gespeeld. De komende tien wedstrijden staan in het teken van het plaatsen voor de play-offs. Momenteel staan er vijf ploegen dichtbij elkaar rondom ons op de ranglijst.”

“In Vitesse treffen we een directe concurrent, die veel ambitie heeft getoond en gedacht had dat ze op dit moment misschien iets hoger zouden staan op de ranglijst. In dat opzicht lijken de clubs wel wat op elkaar”, vervolgt Huistra. “Voor de winterstop hebben we 0-0 gespeeld in Arnhem. Het is een ploeg met stuk voor stuk goede spelers. We zullen vooral het gevaar voorin moeten neutraliseren.”

Huistra mist Leandro Bacuna en Johan Kappelhof (beiden geschorst), en de geblesseerden Thomas Enevoldsen, Lorenzo Burnet, Koen van de Laak en Kees Kwakman. Nicklas Pedersen lijkt daarentegen wel weer fit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen