Van Veldhoven: "Moeten thuis winnen van VVV"

8 maart 2012, 16:17

Speeldag 25 in de Eredivisie trapt vrijdag in het Parkstad Limburg Stadion af met de derby tussen Roda JC Kerkrade en VVV Venlo. Harm van Veldhoven, de coach van de thuisclub, stelt dat de belangen groot zijn.

“Niet zozeer vanwege het feit dat het een derby is, want ik heb niet het gevoel dat dat hier zo leeft bij de spelers”, zegt Van Veldhoven in Dagblad de Limburger. “We willen vooral eerherstel voor de verloren wedstrijd in Venlo. Bovendien, en dat is nog belangrijker, moeten we punten gaan pakken willen we mee blijven doen om de play-offs. Anders blijf je te zeer afhankelijk van andere ploegen. Na drie nederlagen op rij moeten we thuis van VVV zien te winnen."

Makkelijk zal dat niet worden, want VVV won de laatste vier duels op rij. De druk ligt bij Roda, beseft Van Veldhoven. “Daar kun je niet omheen. Vier keer achter elkaar verliezen mag ons niet overkomen. De manier waarop VVV twaalf punten heeft gepakt, verdient respect. Er staat nu ook een heel ander team dan bij onze eerste ontmoeting. Maar wij moeten thuis in staat de wedstrijd naar onze hand te zetten."

Bij Roda keert Jimmy Hempte terug van een hamstringblessure, terwijl de schorsing van Ruud Vormer en Pawel Kieszek voorbij is. Wiljan Pluim (knie) en Robbie Wielaert (gebroken teen) zijn nog niet beschikbaar. Pluim gaat volgende week woensdag onder het mes. Hij wordt pas aan het einde van het seizoen terug verwacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen