Chelsea wint met pijn en moeite, Liverpool gelijk

7 april 2012, 17:59   Bijgewerkt: 7 april 2012, 20:24

Chelsea mag blijven hopen op deelname aan de volgende editie van de Champions League. De wisselvallige Londenaren, die onder interim-manager Roberto Di Matteo weer zijn opgekrabbeld, ontsnapten zaterdag in het thuisduel tegen Wigan Athletic aan kostbaar puntverlies: 2-1. Juan Mata tekende in de blessuretijd voor de winnende treffer, waardoor The Blues in de race blijven voor een startbewijs voor het kampioenenbal.

Chelsea moest op Stamford Bridge diep gaan om de overwinning binnen te halen. De thuisploeg was na ruim een uur op uiterst discutabele wijze op een 1-0 voorsprong gekomen. Branislav Ivanovic volleerde de bal vanuit buitenspelpositie achter Wigan-doelman Al Habsi, maar de goal werd tot grote ontsteltenis van de bezoekers goedgekeurd.

Wigan, dat aantrad zonder Ronnie Stam, vond acht minuten voor tijd gerechtigheid. Mohamed Diame schoot de bal op aangeven van  Ben Watson vanaf de rand van het strafschopgebied achter Petr Cech: 1-1. Nadat Salomon Kalou hierna nog een grote kans miste, leek de wedstrijd af te steven op een gelijkspel. Mata besliste echter anders en werkte in de blessuretijd van dichtbij af, nadat invaller Fernando Torres op de paal had gevolleerd. Chelsea heeft de Champions League-plekken na de zege weer in het vizier. De Londenaren staan drie punten achter op nummer vier Tottenham Hotspur, dat eerder op de dag punten verspeelde tegen Sunderland (0-0).

Ook Liverpool morste zaterdag punten. The Reds bleven op Anfield Road tegen Aston Villa steken op 1-1. Nadat Cristopher Herd The Villans na tien minuten op voorsprong had gezet op aangeven van Barry Bannan, redde Luis Suarez acht minuten voor tijd nog een punt voor de thuisploeg. De oud-Ajacied werkte de bal op aangeven van Daniel Agger achter Villa-keeper Shay Given. Bij Liverpool mocht Dirk Kuyt weer eens de negentig minuten volmaken.

Martin Jol boekte met Fulham een klinkende uitzege op Bolton Wanderers: 0-3. Clint Dempsey was met twee treffers de gevierde man. Jol had een basisplaats ingeruimd voor oud-eredivisiespelers Bryan Ruiz (ex-FC Twente) en Moussa Dembele (oud-AZ). Fulham meldt zich door de zege in het linkerrijtje van de Premier League. De ploeg staat nu tiende.

Everton kwam zonder Johnny Heitinga en Royston Drenthe niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Norwich City. Oud-Ajacied Steven Pienaar nam nog een assist voor zijn rekening namens Everton. West Bromwich Albion drukte Blackburn Rovers dieper in de degradatiezorgen dankzij een 3-0 thuiszege. Voormalig FC Utrecht-speler Marc-Antoine Fortuné wist eenmaal het net te vinden.