Ajax ligt na strafschoppen uit Europa League

Ger
21 februari 2013, 23:50   Bijgewerkt: 22 februari 2013, 00:51

Met een onverwacht trieste aftocht van Ajax is ook de laatste Nederlandse club van het Europese podium verdwenen. De Amsterdamse ploeg ging donderdag onderuit bij Steaua Boekarest: 2-0. Aangezien Ajax het eerste duel in de zestiende finales van de Europa League met dezelfde cijfers had gewonnen, liep het in Roemenië uit op een verlenging en strafschoppen. Daarin toonde Steaua zich duidelijk koelbloediger.

Kenneth Vermeer bracht de kampioen van de Eredivisie vervolgens onnodig in de problemen door een terugspeelbal van Poulsen op te pakken. De toegekende vrije trap op enkele meters van het doel ging via de muur echter naast. Verdediger Iasmin Latovlevici zorgde kort daarop alsnog voor de 1-0. Rechtsback Ricardo van Rhijn en doelman Vermeer verzuimden adequaat in te grijpen.

De Boer probeerde Ajax weer op de rails te krijgen door Schöne en Derk Boerrigter te brengen voor Kolbeinn Sigthórsson en Isaac Cuenca. Door die ingrepen verhuisde Siem de Jong naar de spits. Niet veel later lag de bal echter voor de tweede keer achter Vermeer, al viel de sluitpost deze keer niets aan te rekenen. Vlad Chiriches trof prachtig doel met een volley van een meter of twintig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen