Depay: "Soms moeilijk geduldig te zijn"

3 maart 2013, 11:19   Bijgewerkt: 3 maart 2013, 14:02

Memphis Depay kreeg zaterdag voor het eerst een basisplaats bij PSV. De aanvaller mocht door de afwezigheid van onder meer Jeremain Lens, Tim Matavz en de langdurig geblesseerde Luciano Narsingh starten vanaf de rechterflank. Hij betaalde het vertrouwen van trainer Dick Advocaat door de 1-0 te maken. Uiteindelijk eindigde het duel tegen laagvlieger VVV Venlo in 2-0 door een laat doelpunt van aanvoerder Mark van Bommel.

Ondanks dat het spel allerminst om over naar huis te schreven was, bleef Depay na afloop positief. "Ik heb een positief gevoel overgehouden aan de wedstrijd", aldus Depay tegen NUsport. "Ik scoorde, drie punten. Maar mijn eigen spel kan wel beter. Dan heb ik het over mijn passing, het moment kiezen, dat soort dingen."

De kans is groot dat de 19-jarige Depay komende week in de uitwedstrijd tegen Heerenveen weer op de bank moet starten. "Soms is het moeilijk om geduldig te zijn, te wachten op mijn kans. Maar ik houd het wel vol. Ik heb goede mensen om me heen, die me rustig houden door met me te praten. En als de kans er niet is, moet ik het laten zien bij Jong PSV en op de trainingen."

Zowel op als buiten het veld leert hij veel van zijn oudere ploeggenoten en trainers. "Op die trainingen haal ik voor mijn gevoel al een constant niveau. En van een man als Mark van Bommel leer ik veel. Hij geeft me af en toe aanwijzingen. Ik praat ook veel met Cocu. Bijvoorbeeld wanneer ik een actie moet inzetten. En na een training ga ik nog weleens door met hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen