Belgische bond wil praten over contract Wilmots

Ger
6 september 2013, 14:33

De Belgische voetbalbond wil verder met Marc Wilmots. Technisch voorzitter Philippe Collin geeft aan dat de KBVB graag in gesprek gaat met de bondscoach over een verlenging van zijn contract.

"Ik weet dat het wat delicaat is omdat we nog niet definitief gekwalificeerd zijn voor het WK, maar nu moeten we toch al wel een eerste keer praten. We zijn uiterst tevreden over Mark", aldus Collin in Het Nieuwsblad. "Wat hij heeft gerealiseerd in een jaar is top." De 44-jarige Wilmots werd vorig jaar aangesteld nadat Georges Leekens naar Club Brugge vertrok.

Collin had de oud-international aanvankelijk niet bovenaan zijn lijstje staan. "Er was toen grote druk om voor Eric Gerets of Michel Preud'Homme te kiezen. Ik had twijfels over zijn tactische capaciteiten, maar hij heeft mij verrast. Hij is een uitstekende tacticus. Of hij ook zal willen blijven? Dat weet ik niet, ik kan niet in zijn hoofd kijken."

De huidige bondscoach wil zich concentreren op de wedstrijd van vanavond en weigert op de eventuele contractverlenging in te gaan. De Rode Duivels zijn bezig aan een imponerende WK-kwalificatie. België gaat aan kop in groep A en laat daarmee onder andere Kroatië achter zich. Vanavond is Schotland de teegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen