Volop enthousiasme bij Belgische voetbalbond

5 september 2013, 21:09   Bijgewerkt: 5 september 2013, 21:21

Het nationale elftal van België treedt vrijdag in het kader van WK-kwalificatie aan tegen Schotland. De Rode Duivels gaan momenteel aan de leiding in Poule A. De Belgen staan drie punten hoger genoteerd dan Kroatië en met een zege op Schotland zullen de Belgen zo goed als zeker afreizen naar Brazilië, waar het WK in 2014 gespeeld zal worden.

Het gaat de Belgen in de kwalificatiereeks tot dusver voor de wind, met negentien punten uit zeven duels. Dat is wel eens anders geweest, beseft ook bondsvoorzitter François De Keersmaecker tegen Sporza. De goede prestaties van de Belgen leiden daarom tot veel enthousiasme bij de Belgische bond: "Het enthousiasme bij de bond is groot. Dat mag ook: we staan op poleposition, hebben drie punten meer dan Kroatië en hebben een beter doelpuntensaldo. We zijn op de goede weg."

Voordat het zover is, moeten de Belgen nog de laatste wedstrijden goed afsluiten. Dit beseft De Keersmaecker ook: "Bij de nationale ploeg is de eerstvolgende wedstrijd altijd het belangrijkste. Met Schotland-België is dat niet anders. Als we daar goed doorkomen, is de weg naar Brazilië ingeslagen."

De Belgen kijken ook al verder, naar het EK in 2020. Aangezien dit toernooi in heel Europa zal plaatsvinden, pleit De Keersmaeacker voor een nieuw stadion: "We wensen absoluut een nieuwe thuishaven voor de Rode Duivels. Brussel verdient zeker zijn plaats op Euro 2020, het EK dat in heel Europa wordt georganiseerd. Die kans mogen we niet mislopen. Daarom is het nieuwe stadion een prioriteit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen