Wilmots verkoopt huid niet voor de beer geschoten is

7 september 2013, 10:49   Bijgewerkt: 7 september 2013, 17:28

Na een 0-2 overwinning op Schotland en een Kroatisch gelijkspel tegen Servië is België zo goed als zeker van deelname op het WK in Brazilië. Voor het eerst sinds 2002 kan het bijna niet meer mis gaan voor De Rode Duivels en dat zorgt veel vreugde in het Belgische kamp.

Bondscoach Marc Wilmots stelt logischerwijs dat de kwalificatie nog niet definitief is, maar beseft uiteraard ook dat de Belgen WK-deelname eigenlijk niet meer kunnen ontlopen: "We leiden met 22 punten, waar we 24 punten konden halen, maar er kan nog veel gebeuren. We moeten nuchter blijven en niet denken dat we er al zijn. Euforie is er nog niet. Al mogen we nu wel even genieten van deze overwinning, samen met de supporters.", aldus Wilmots tegen Sporza.

De bondscoach van de Belgen is blij met de prestatie van zijn ploeg tegen de Schotten: "We hebben het volwassen aangepakt. De Schotten hadden één kans en voor de rest bijna niks. Wij hadden voor de rust vier kansen en maakten de 1-0. We hebben daarna niet alleen blind naar voren gelopen, maar hebben de Schotten achter de bal laten lopen en op het juiste moment gewacht om de 0-2 te maken."

Dat de Belgen een wedstrijd op deze manier kunnen controleren, is veelzeggend. Het resultaat heeft volgens Wilmots een hogere prioriteit dan het vertoonde spel: "Champagnevoetbal interesseert me niet, ik wil resultaten en die hebben we. Ik ben tevreden vandaag, want we zetten weer een stap vooruit richting het WK."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen