Graafschap denkt aan Kraay en praat met Calderwood

15 januari 2014, 10:19

Jimmy Calderwood is één van de kandidaten om Pieter Huistra op te volgen als hoofdcoach van De Graafschap. De Doetinchemse club is in gesprek met de ervaren Schot, bevestigt technisch manager Roland Vroomans bij Omroep Gelderland. Hij benadrukt echter dat Calderwood niet de enige gegadigde is.

"Hij is zeker in beeld", zegt Vroomans over de 58-jarige Calderwood. Maar we praten met meer mensen. Vandaag komt er zeker nog geen duidelijkheid." Volgens de regionale omroep was ook Jan van Dijk in beeld, maar is hij inmiddels afgevallen. Hans Kraay jr. wordt ook gezien als kandidaat, maar zijn komst is waarschijnlijk niet mogelijk. "Hij zou perfect passen bij deze club", zegt oud-speler Peter Hofstede, die in de Raad van Commissarissen van De Graafschap zit. "Alleen het verhaal is tweeledig. Hij heeft zijn werk bij SBS dat hij graag doet. Bovendien heeft hij geen diploma om hoofdtrainer te zijn. Maar in de cultuur van de club zou hij helemaal passen. Voorlopig heeft Hans alleen voor 2 jaar bij DOVO getekend, dus ik zie het niet zo snel gebeuren."

Op 24 december nam De Graafschap afscheid van Huistra. Zijn taken worden voorlopig overgenomen door Jan Vreman. Hij zit maandag waarschijnlijk op de bank tijdens het competitieduels met Jong PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen