Advocaat: "We hadden eerder 2-0 moeten maken"

28 februari 2014, 00:00   Bijgewerkt: 27 februari 2014, 23:59

AZ leek zich donderdag eenvoudig te plaatsen voor de achtste finales van de Europa League. De equipe van coach Dick Advocaat stond voor eigen publiek lang met 1-0 voor tegen Slovan Liberec, maar achttien minuten voor tijd kwamen de Tsjechen op 1-1. Nog een tegengoal zou fatale gevolgen hebben voor AZ, maar zover kwam het niet.

"Het werd op het laatst nog heel spannend", zei Advocaat na afloop tegen AZ.nl. "We wisten dat Slovan de lange bal zou gaan spelen en dat is heel moeilijk te verdedigen. We hadden onszelf moeten helpen door eerder de 2-0 te maken. Nu werd het allemaal nog erg moeizaam."

AZ speelt in de achtste finales tegen Anzhi. Vorig jaar troffen beide teams elkaar al in de voorronde en toen zegevierden de Russen met 0-5 in Alkmaar. Maar toen was alles nog mogelijk bij Anzhi; inmiddels heeft de eigenaar de geldkraan dichtgedraaid en zijn de beste spelers vertrokken uit Dagestan, weet ook Advocaat. Toch blijft hij voorzichtig: "Anzhi is niet meer de ploeg van onder Guus Hiddink. Ze hebben een nieuwe ploeg. Maar als je bij Genk met 0-2 wint, is dat knap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen