HSV neemt het op voor Van der Vaart na kritiek Matthäus

27 februari 2014, 12:11

Hamburger SV won afgelopen weekend eindelijk weer eens (met 3-0 van Borussia Dortmund) en dat deed het zonder Rafael van der Vaart, de Nederlander ontbrak wegens een blessure. Volgens Lothar Matthäus was dat geen toeval en hij liet na afloop van het duel blijken dat de ploeg beter af is zonder de spelmaker. "HSV heeft zonder Van der Vaart eindelijk eens met elf man gespeeld", liet de voormalig Duits international weten.

Deze woorden zijn bij Hamburger SV verkeerd gevallen. Oliver Kreuzer, de sportief directeur van de club, voelt zich zelfs geroepen om het openlijk op te nemen voor de aanvoerder van HSV. "Ik ken en respecteer Lothar", zegt Kreuzer, die in het verleden bij Bayern München samenspeelde met Matthäus, in Kicker. "Maar om zoiets te roepen, als buitenstaander, is niet juist. Hij doet Rafael onrecht aan. Ik vind deze kritiek ongepast."

Kreuzer erkent dat Van der Vaart de afgelopen weken, toen het elftal niet draaide, niet voor de ommekeer kon zorgen en wat ongelukkig speelde. "Rafael is niet het type speler dat voorop gaat in de strijd en duels uitvecht, hij is een voetballer van bijzondere momenten. Natuurlijk ziet hij er ongelukkig uit, als het team de weg kwijt is. Maar dat is niet anders. Om nu na één zege te zeggen dat het team beter af is zonder hem, is niet fair."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen