Jubilaris Advocaat: "AZ mag zich niet laten verrassen"

26 februari 2014, 15:22

AZ speelt donderdagavond in eigen huis de return in de Europa League tegen Slovan Liberec. Het duel betekent voor trainer Dick Advocaat zijn honderdste Europese wedstrijd als coach. De jubilaris geniet van de internationale duels en hoopt met AZ dan ook de volgende ronde te bereiken.

"Ik wil niet dat het bij honderd blijft, want we willen dit seizoen graag nog even door in Europa", zegt de ervaren trainer op de clubsite. "Het is zelfs voor mij nog leuk, Europese wedstrijden. Het reizen, de andere stadions, goede wedstrijden, slechte wedstrijden. Ik geniet ervan." Omdat het voor Ajax een lastige klus wordt om door te komen in het toernooi, lijkt AZ de Nederlandse eer hoog te moeten houden. Advocaat is daar echter niet mee bezig. "Ons doel is om de eigen eer hoog te houden. In Liberec hebben we gewonnen (0-1, red.), dus alles is aanwezig om nu ook een goed resultaat neer te zetten. We mogen ons alleen niet laten verrassen, want Slovan kan ook met 0-1 winnen."

Afgelopen weekend beleefde de ploeg uit Alkmaar een slechte generale repetitie voor het duel met de Tsjechen. Op bezoek bij Ajax ging de ploeg kansloos met 4-0 onderuit. "Toen gaven we te veel ruimte weg aan Ajax, waarmee we ze in de wedstrijd hielpen", vindt de coach. "Ik verwacht een veel scherper en agressiever AZ, ook omdat we nu het voordeel hebben van ons eigen stadion. We willen goed blijven presteren op drie fronten. Maar dat wordt moeilijk omdat het veel kracht kost", aldus de trainer.

Middenvelder Viktor Elm weet niet hoe het kan dat AZ in Amsterdam zo slecht voor de dag kwam. "We voelden ons tegen Ajax fit, dus ik kan niet verklaren hoe het kon gebeuren dat we zo matig speelden. Ook tijdens een slechte dag moeten we veel beter kunnen samenspelen. De trainer heeft deze week weer alles gegeven om ons scherp te krijgen voor donderdag. Er zijn maandag duidelijke woorden gevallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen