Sparta boekt in Eindhoven eerste zege in 2014

3 februari 2014, 22:04   Bijgewerkt: 4 februari 2014, 00:10

Sparta heeft maandag in Eindhoven de eerste overwinning van 2014 geboekt. De Rotterdammers hadden het lange tijd moeilijk met Jong PSV, maar bleven in het Jan Louwers Stadion uiteindelijk overeind: 1-2.

In een verder weinig verhullende eerste helft zette Stef Peeters de Kasteelheren in de 21e minuut voor de eerste keer op voorsprong. De middenvelder krulde een vrije trap op prachtige wijze in de kruising. Michel Breuer zorgde even later bijna voor de 2-0. Zijn kopbal belandde echter net naast het doel. Aan de andere kant kwam Jong PSV niet verder dan een schotje van Mohamed Rayhi, maar doelman Khalid Sinhouh was alert.

PSV kwam in de tweede helft beter voor de dag en al in de 51e minuut leidde dat tot de gelijkmaker. Uitgerekend Rai Vloet, de zoon van Sparta-directeur Wiljan Vloet, maakte het doelpunt. Ook Tim Matavz, die hersteld is van een knieblessure en een basisplaats had, kreeg nog een goede kans, maar zijn schot eindigde in het zijnet.

Sparta, met de debuterende Geert Arend Roorda inmiddels in de ploeg, had vervolgens niet lang nodig om weer op voorsprong te komen. Mimoun Mahi maakte twintig minuten voor tijd het winnende doelpunt. Jong PSV zette alles op alles om opnieuw langszij te komen, maar ondanks grote kansen voor onder meer invaller Alex Schalk kwam de gelijkmaker er niet meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen