Platini: "Ik ben nog steeds de ideale man voor de FIFA"

29 oktober 2015, 11:04

Ondanks alle perikelen rond een betaling van Sepp Blatter, zijn voorlopige schorsing van negentig dagen en zijn wankelende kandidatuur voor het voorzitterschap van de FIFA blijft Michel Platini ervan overtuigd dat hij de juiste man is om de leiding te krijgen bij de wereldvoetbalbond. De voorzitter van de UEFA toont zich strijdbaar en blijft geloven in het presidentschap bij de FIFA.

De ethische commissie van de FIFA schorste Platini voor negentig dagen, wegens een omstreden betaling van 1,8 miljoen euro van Blatter aan de Fransman in 2011. In gesprek met The Telegraph zegt Platini dat de schorsing ongefundeerd is en dat hij er alles aan zal doen om zijn naam te zuiveren. De 60-jarige UEFA-baas is één van de zeven kandidaten om Blatter op te volgen als FIFA-voorzitter en ziet zichzelf als de ideale man. "Ik ben, in alle bescheidenheid, het beste in staat om de wereldvoetbalbond te leiden."

Platini heeft het verhaal achter de dubieuze transactie tussen Blatter en hem al proberen te vertellen en stelt dat hij de strijd om het FIFA-voorzitterschap niet zal opgeven. "Ook al kan ik momenteel geen campagne voeren, ik beschouw mezelf nog steeds als een volwaardige kandidaat. Ik voel me momenteel als een ridder voor een kasteel; ik wil ervoor zorgen dat het voetbal weer op de voorgrond zal treden, maar ik krijg alleen maar hete olie op mijn hoofd gegooid", bromt de Fransman.

Met man en macht probeert Platini zich samen met zijn advocaten te verdedigen. "Ik wacht af hoe het zal lopen. Maar laat één ding duidelijk zijn: ik zal mezelf tot het einde toe juridisch verdedigen. Mensen willen me tegenhouden, omdat ze weten dat ik een goede kans maak om te winnen. Ik heb het gevoel dat men geen oud-voetballer als FIFA-voorzitter wil, maar ik ben juist de enige die alles overziet in de voetbalwereld. Ik ben niet alleen speler geweest, maar ook coach, directeur (van de Franse club Nancy, red.), WK-organisator en de baas van een voetbalbond. Deze dingen heb ik op eerlijke wijze bereikt. Ik ken alle families in de voetbalwereld en dat maakt mij het meest geschikt."

[photo,92823,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen