Gerets dwarsboomde terugkeer Romario

28 maart 2012, 17:51

Romario was begin deze eeuw dicht bij een terugkeer naar PSV. De toenmalige trainer van de Eindhovenaren, Eric Gerets, zag echter geen heil in de komst van de voormalige goaltjesdief. Dit heeft oud-voorzitter Harry van Raaij aan NUsport laten weten.

"Ik heb een flink meningsverschil met Erik Gerets over Romario gehad. In 2001 belde Giovanni Branchini, zijn zaakwaarnemer, me op. Of we bij PSV interesse hadden in Romário. Hij wilde zich richting het WK in de kijker van de Braziliaanse bondscoach spelen", aldus Van Raaij in het magazine van NUsport.

De ex-preses was naar eigen zeggen 'helemaal gek' op de kleine Braziliaan. "Acht ton wilde hij verdienen, een schijntje voor zo'n speler. Ik zag het helemaal zitten, maar Gerets durfde het niet. 'Dan komt hij hier maar wat aanklooien, hij is altijd te laat op de training’. Dat vond ik juist mooi aan Romário, je wist nooit wat hij ging doen."

"In de voetballerij moeten het allemaal eenheidsworsten zijn. Hij had daar lak aan, deed waar hij zin in had. Zijn manier van leven intrigeerde me", besluit van Raaij. Romario kwam tussen 1988 en 1993 uit voor PSV. Daarna verkaste hij naar FC Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen