Platini trekt zich terug in FIFA-strijd: "Ik kan het niet"

7 januari 2016, 19:43   Bijgewerkt: 7 januari 2016, 19:55

Michel Platini heeft het voorzitterschap bij de FIFA definitief uit zijn hoofd gezet. De voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, die onlangs voor acht jaar geschorst werd door de ethische commissie van de FIFA, beseft dat het voor hem een te hels karwei wordt om nog op de hoogste post terecht te komen bij de wereldvoetbalbond.

Platini heeft tegenover de toonaangevende Franse sportkrant L'Équipe bevestigd dat hij de hoop op het FIFA-voorzitterschap heeft laten varen. "Ik kan mezelf niet meer presenteren als voorzitter van de FIFA. Ik trek mijn kandidatuur in. Ik kan het niet. Ik heb ook niet de tijd of de middelen om campagne te voeren en de strijd aan te gaan met de andere kandidaten."

Daar komt bij dat de Franse oud-voetballer nog genoeg andere dingen aan zijn hoofd heeft. "Nu ik mij heb teruggetrokken, kan ik mezelf volledig richten op mijn verdediging", aldus de geschorste UEFA-preses. "Hierbij moeten we niet spreken van corruptie en valsheid, deze zaken zijn niet aan de orde. Maar deze verdediging neemt veel tijd in beslag en daardoor ben ik niet in staat om de FIFA-verkiezing te winnen", aldus Platini.

Het had allemaal heel anders kunnen lopen als hij niet geschorst was, benadrukt Platini. "Toen Sepp Blatter met pensioen ging, kreeg ik 150 steunverklaringen in twee dagen", stelt de Fransman, die baalt dat hij moet afhaken in de voorzittersstrijd bij de FIFA. "Ik heb mijn hele leve lang voor alles gevochten, maar deze keer mocht niet zo zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen