Spelers Nieuw Sloten mishandelen opnieuw arbiter

31 januari 2016, 11:05

De spelers van voetbalvereniging Nieuw Sloten blijken weinig geleerd te hebben van het drama rond Richard Nieuwenhuizen, vier jaar geleden. In 2012 werd deze grensrechter zo ernstig mishandeld door spelers van de club, dat hij later aan zijn verwondingen overleed. Dit weekend was het opnieuw raak. In de vierde klasse C werd arbiter Glenn Janson mishandeld nadat hij spelers van het veld gestuurd had.

"Het gebeurde ongeveer een kwartier voor tijd. Een speler van Nieuw Sloten maakte hands op het middenveld en onderbrak zo een aanval van DCG. Daarvoor gaf ik hem geel. Een andere speler ging direct tegen mij te keer en hij wist ook na een gele kaart niet van ophouden. Hij beledigde me en toen gaf ik hem zijn tweede gele en dus rode kaart. Vanaf dat moment gebeurde er veel en werd ik aangevallen. Het was heel beangstigend", zegt Janson op hetamsterdamschevoetbal.nl. "Er kwam van achter iemand op me af en die sloeg de rode kaart uit mijn hand. Daarbij raakte hij ook mijn gezicht. Veel spelers vlogen vervolgens om me af en er werd ook nog naar mijn nek gegrepen. Ik heb in alle hectiek niet precies kunnen zien wie precies wat gedaan heeft."

De pas 21-jarige Janson benadrukt dat niet het hele team van Nieuw Sloten zich misdroeg, de aanvoerder van de ploeg probeerde de boel te sussen. "De trainer van DCG en ook spelers van DCG kwamen om me heen staan en ook de aanvoerder van Nieuw Sloten probeerde me te beschermen tegen zijn eigen spelers. Het was dus niet zo dat het hele team me aan viel. Gelukkig ben ik uiteindelijk veilig in mijn kleedkamer gekomen. Daar heb ik nog gesproken met beide aanvoerders. Verder spelen was voor mij absoluut geen optie."

Naar verluidt heeft het bestuur van Nieuw Sloten inmiddels excuses gemaakt aan de scheidsrechter. Namens de KNVB laat woordvoerder Hans van Kastel bij de NOS weten de zaak zeer serieus te nemen. Volgens hem ligt een dergelijk incident bij Nieuw Sloten extra gevoelig vanwege de zaak met Nieuwenhuizen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen