Teruggetrokken Platini sneert naar FIFA en Blatter

8 januari 2016, 13:40

De geschorste UEFA-voorzitter Michel Platini trok zich donderdag definitief terug in de strijd om het voorzitterschap bij de FIFA. De Fransman heeft in een uitgebreid interview met L'Equipe tekst en uitleg gegeven over dit besluit en zegt dat hij denkt dat de officials van de wereldvoetbalbond bang waren dat Platini ze zou ontslaan, als hij de voorzitter zou worden.

Platini, die zich gaat verdedigen tegen zijn schorsing van acht jaar, denkt dat de FIFA-fnctionarissen angst voor hem hebben. "Dat ik ze zou ontslaan. Dat was bij de UEFA ook al het geval in 2007", aldus Platini, die ook een sneer uitdeelt naar de ethische commissie van de FIFA, die hem schorste. "Dit zijn vijf individuen die de macht hebben om alles kapot te maken voor iemand. Dat doen ze door iemand acht jaar van het werk te ontzeggen. Dat ze me verbannen van de FIFA kan ik begrijpen, maar welke connectie is er met de UEFA?", vraagt Platini zich af.

In het verleden was Platini vaak lyrisch over Sepp Blatter, die door een onderlinge betaling van 1,8 miljoen euro in 2011 ook voor acht jaar geschorst werd. Momenteel is de Fransman echter een tegenstander van de Zwitser. "Hij wilde niet dat ik naar de FIFA zou gaan en wilde mij kapotmaken. Terwijl hij net zo diep is gevallen", aldus Platini.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen