UEFA kiest preses op 14 september; Van Praag wil wel

18 mei 2016, 13:33

14 september wordt een interessante dag voor voetbalminnend Europa. Dan wordt namelijk de nieuwe voorzitter van de UEFA gekozen. Dat is woensdag bekendgemaakt na een buitengewone bestuursvergadering van het voetbalorgaan. De Europese voetbalfederatie is op zoek naar een opvolger van de geschorste Michel Platini.

Kandidaat-voorzitters hebben tot 20 juli de tijd om zich aan te melden voor de presidentsverkiezingen bij de UEFA. Een belangrijke gegadigde is Michael van Praag. Het was eerst nog maar de vraag of de voorzitter van de KNVB heil zag in het bekleden van de hoogste functie bij de Europese voetbalbond, maar hij heeft woensdag tijdens de vergadering aangegeven dat dit wel het geval is.

Van Praag was de enige die zijn hand opstak, toen er gevraagd werd naar kandidaten. De Nederlandse bondsvoorzitter is al vijf jaar als vicevoorzitter verbonden aan de UEFA. De Spanjaard Ángel María Villar Llona, die momenteel Platini nog op interim-basis vervangt, is een geduchte concurrent voor onze landgenoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen