Vliegtuig vermiste Emiliano Sala gevonden op zeebodem

3 februari 2019, 22:33   Bijgewerkt: 3 februari 2019, 23:19

Er lijkt een doorbraak te zijn in de zoektocht naar Emiliano Sala. Engelse en Franse media melden zondagavond dat het vliegtuig van de vermiste Argentijnse aanvaller is gevonden. De families van Sala en de eveneens vermiste piloot David Ibbotson zijn hiervan op de hoogte gesteld.

David Mearns, betrokken bij de zoektocht naar het vermiste toestel, bevestigt via Twitter dat zondagochtend het gecrashte vliegtuig is gevonden. Eerder vonden Britse onderzoekers van de Air Accidents Investigation Branch (AAIB) al delen van stoelkussens waarvan werd vermoed dat ze afkomstig waren van Sala's vliegtuig. 

"Dit is het beste mogelijke resultaat dat we konden behalen voor de families. Vanavond hebben zij hartverscheurend nieuws ontvangen. Uit respect voor de families zal ik verder niets zeggen over wat er is gebeurd. Het enige wat ik wil zeggen is dat er een aanzienlijke hoeveelheid wrak op de zeebodem is gevonden", aldus Mearns. Hij laat verder weten dat er maandag een statement gegeven wordt.

Sala en de piloot zijn sinds maandagavond 21 januari vermist. De Argentijnse aanvaller was van het Franse Nantes onderweg naar Wales, waar hij zich zou melden bij zijn nieuwe club Cardiff City.

Lees hier alles over de vermissing van Sala

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen