Voormalig hoofd jeugdopleiding Feyenoord vertrekt naar Polen

25 juni 2019, 18:39

Richard Grootscholten heeft er niet lang over gedaan om een nieuwe baan te vinden, nadat hij eerder dit jaar vertrok als hoofd jeugdopleiding bij Feyenoord. Hij wordt vanaf juli directeur van de voetbalacademie van Legia Warschau, zo heeft de Poolse club vandaag laten weten.

Grootscholten werd in maart ontslagen bij Feyenoord, omdat hij niet meer door één deur kon met een groep jeugdtrainers bij de Rotterdamse club. Zij waren het niet eens met de hervormingen die Grootscholten wilde doorvoeren. Hij werkte sinds 2016 bij Feyenoord en voor die tijd bij Sparta Rotterdam en het Poolse Zaglebie Lubin. Zijn huidige vertrek naar Polen zorgt ervoor dat Grootscholten dus gaat werken op bekend terrein. De voorzitter van Legia is daar blij mee, want daardoor kent Grootscholten volgens hem de mentaliteit in het land en "de uitdagingen van het Poolse jeugdvoetbal."

Lees ookHoofd jeugdopleiding Grootscholten vertrekt bij Feyenoord

Grootscholten zelf zegt op de website van de club blij te zijn terug te kunnen keren naar Polen. Er zijn een aantal factoren die voor hem hebben meegespeeld om bij Legia te tekenen. "Het land is altijd een ongeslepen juweel geweest als het gaat om het voetbalpotentieel. Nog belangrijker is de ambitie van Legia Warschau, dat wil uitgroeien tot het leidende Europese centrum voor jeugdontwikkeling. De ambitie van de eigenaar en het personeel van de club was inspirerend en maakte mijn beslissing eenvoudiger. Ik ben erg blij dat ik binnenkort in Legia zal gaan werken en de krachten zal bundelen met alle mensen in de club om Legia samen naar het volgende niveau te brengen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen