Leeuwinnen zonder Martens, Groenen, Van de Sanden en Van Es

24 september 2019, 18:40

Bondscoach Sarina Wiegman kan in de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden geen beroep doen op Jackie Groenen (Manchester United), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Kika van Es (Everton) en Lieke Martens (FC Barcelona). Het belangrijke basiskwartet is geblesseerd en om die reden niet opgeroepen. Daarom maakt FC Twente's Fenna Kalma wel haar debuut bij de Leeuwinnen. 

Dat heeft de bondscoach, die maandagavond naast de titel voor 'Coach van het Jaar' greep, bekend gemaakt. Sarri van Veenendaal, zij viel [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/356500/van-veenendaal-krijgt-ultieme-eer-en-is-beste-keepster-ter-wereld/,_blank,wel in de prijzen], is er uiteraard wel gewoon bij voor de duels met Slovenië en Rusland. Kosovo, Turkije en Estland (die laatste twee werden tijdens de vorige interlandperiode verslagen) zijn de andere ploegen in de poule, waarvan de groepswinnaars zich rechtstreeks plaatsen voor het EK.

Debutante Kalma doorliep vrijwel alle jeugdelftallen van Oranje en verkeert dit seizoen in bloedvorm: in de Eredivisie en Champions League opgeteld scoorde ze al elfmaal. Op vrijdag 4 oktober wacht het duel in Slovenië, waarna een paar dagen later Rusland op bezoek komt in het Philips Stadion in Eindhoven. 

Volledige selectie: Lineth Beerensteyn (Bayern München), Dominique Bloodworth (VfL Wolfsburg), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Fenna Kalma (FC Twente), Danique Kerkdijk (Brighton & Hove Albion), Lize Kop (Ajax), Desiree van Lunteren (Ajax), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (Arsenal), Sherida Spitse (Vålerenga), Sari van Veenendaal (Atlético Madrid), Ashleigh Weerden (FC Twente) en Lynn Wilms (FC Twente).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen