Van Veenendaal glimt van trots: "Een mooie erkenning"

24 september 2019, 08:24

Met een grote glimlach op haar gezicht stond Sari van Veenendaal maandagavond de pers te woord. De keepster van de Oranjevrouwen glom van trots doordat ze op het FIFA-gala was uitgeroepen tot beste doelvrouw van het jaar. "Het voelt bijzonder", reageerde ze bij de NOS.

Van Veenendaal bleef in Milaan Christiane Endler en Hedvig Lindehl voor. "Het is heel mooi om individueel geprezen te worden voor een jaar, speciaal voor het WK", doelde de keepster van Atlético Madrid op de finaleplek van de Oranje Leeuwinnen. "Ik kan niks zonder het team. Ik ben een heel klein onderdeel van een heel groot team, dat heb ik ook benoemd in mijn speech. Het is belangrijk om te laten weten waar ik vandaan kom en de mensen die er altijd voor mij zijn mee te nemen in mijn prijs."

De doelvrouw ging er niet van tevoren al vanuit dat ze de prijs zou winnen, ondanks dat ze wel wist dat ze in het elftal van het jaar zou staan. "Voor mij heb je een prijs gewonnen als je 'm daadwerkelijk uitgereikt krijgt. Op het veld is het anders, dan vecht je er met elkaar voor. Nu was ik afhankelijk van iets of iemand die daarvoor koos. Het maakt mij trots om een kroon op het werk te zetten dat heel veel mensen met mij zijn aangegaan. Een mooie erkenning."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen