Gisteren gemist: kop KKD wint, crisis in Dortmund en Suriname

23 november 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 22 november.

Cambuur en De Graafschap winnen, NAC Breda wederom onderuit

Het was een bijzondere avond Eerste Divisie-voetbal. Op alle velden werd er tijdens de eerste minuut van de wedstrijd niet gespeeld, om zo een duidelijk statement te maken in de strijd tegen racisme. Verder deden SC Cambuur en De Graafschap bovenin wat het moest doen, terwijl NAC Breda wederom punten verspeelde.

Surinaamse ploeg krijgt versterking van zeven Nederlandse profs

Suriname krijgt een flinke kwaliteitsinjectie: zeven Surinaamse-Nederlandse profs versterken de nationale ploeg. Daartoe behoren Kelvin Leerdam (Seattle Sounders, foto), Ryan Donk (Galatasaray), Tjaronn Chery (Maccabi Haifa), Florian Jozefzoon (Derby County), Diego Biseswar (PAOK Saloniki), Mitchell Donald (Evkur Yeni Malatyaspor) en Miquel Nelom (Willem II).

Dortmund moet zich schamen ondanks weer een comeback

De dagen van Lucien Favre als coach van Borussia Dortmund zijn mogelijk geteld: na de afstraffing tegen Bayern München van voor de interlandbreak (4-0) werd zijn in de zomer nog zo versterkte ploeg weggevaagd door de armoedige hekkensluiter Padernborn voor de pauze. Ondanks een knappe comeback in de tweede helft (3-3) moet BVB zich schamen en is de achterstand op de Duitse kop erg groot.

Malen en Bergwijn keren terug bij PSV, Zoet tweede doelman

PSV kan tegen zondag sc Heerenveen weer beschikken over Donyell Malen en Steven Bergwijn. Ook de rest is fit uit de interlandperiode gekomen, op de langdurig geblesseerden Sam Lammers en Yanick van Osch na. "Iedereen stond op het veld, dus zij zijn ook speelklaar", aldus Mark van Bommel.

Koeman wil met ergernis over kritiek spelers beschermen

Ronald Koeman heeft nogmaals gereageerd op de irritatie die hij had naar aanleiding van de kritiek op het Nederlands elftal. De oefenmeester vindt de kritiek 'onbegrijpelijk' bij tijd en wijle en wil daarin ook zijn selectie beschermen. "Vooral voor de spelers, want die hebben jarenlang shit gehad over het Nederlands elftal. Ik neem het wel voor hun op."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen