Koeman: "En nu willen we ook voor de tweede prijs gaan"

18 april 2021, 09:05

Ronald Koeman is er in geslaagd om in zijn eerste seizoen als trainer van FC Barcelona een prijs te winnen. De coach zag dat zijn ploeg in de finale van de Copa del Rey veel te sterk was voor Athletic Bilbao (4-0). Een knappe overwinning, maar Koeman wil meer.

"Het is een fantastisch gevoel", zei Koeman na de wedstrijd. "Het halen van de finale was erg lastig, met al die wedstrijden met verlenging. We zijn erg blij om in ieder geval één prijs te winnen in dit seizoen. De club heeft dit verdiend. Het is erg belangrijk om iets te winnen in een jaar van verandering. Het is een mooie dag voor onze fans, die dit ook hebben verdiend. Het is knap hoe de spelers dit hebben bereikt, want ze moesten veel lijden in deze campagne."

Koeman zag dat zijn ploeg in de tweede helft over de tegenstander heen walste, terwijl het bij rust nog 0-0 had gestaan. "We waren hongerig. Nu we deze prijs hebben, willen we vol gaan strijden voor de volgende", sprak Koeman over de landstitel. We zullen vechten tot de laatste snik."

Koeman zag dat Frenkie de Jong uitblonk, net als Lionel Messi die twee keer scoorde. "Hij staat er altijd als het moet", zei de trainer. "Ik weet niet wat hij gaat doen in de toekomst, maar hopelijk was dit niet zijn laatste finale met ons. Iedereen hoopt dat hij blijft."

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen