Koeman: "We verliezen één keer en ik krijg dit soort vragen?"

16 april 2021, 19:19   Laatste update: 19:25

Ronald Koeman hoopt zaterdagavond zijn eerste prijs als trainer van FC Barcelona te winnen. In Sevilla speelt de Catalaanse formatie de finale van de Copa del Rey tegen Athletic Bilbao. Veel topwedstrijden heeft Barça dit seizoen nog niet gewonnen. Koeman gaat zijn aanpak echter niet veranderen, zo vertelde hij vrijdag tijdens een persbijeenkomst. De Nederlandse trainer kreeg ook vragen over zijn toekomst in Barcelona. Daar was hij niet bepaald van gediend.

Barça won dit seizoen in de competitie (nog) geen enkele wedstrijd tegen Atlético Madrid of Real Madrid, ging in de finale van de Supercopa onderuit tegen Athletic Bilbao en werd in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld door Paris Saint-Germain. In de finale van het Spaanse bekertoernooi aast Koeman op een trendbreuk.

"De aanpak blijft hetzelfde", kondigde Koeman vrijdag tijdens de persconferentie richting de bekerfinale aan. "Het kan zijn dat we met drie verdedigers of juist met vier verdedigers beginnen, maar we zullen altijd proberen de wedstrijd te domineren, de spelers tussen de linies te vinden en de kansen te creëren. Het belangrijkste is dat we energie in de wedstrijd stoppen. Om te winnen, hebben we spelers nodig die individueel het verschil kunnen maken."

Koeman, die in de finale weer een beroep kan doen op de herstelde Gerard Piqué, kreeg tijdens de persbijeenkomst ook vragen over zijn toekomst in Barcelona. De Nederlandse trainer beschikt in Camp Nou over een contract dat nog een jaar doorloopt, maar na de nederlaag in de kraker tegen Real Madrid wordt er in Spanje toch weer gespeculeerd over een vroegtijdig vertrek van de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal.

"Het is vreemd dat ik hier iets over moet zeggen. We hebben hiervoor negentien wedstrijden op rij niet verloren. Nu verliezen we één keer en dan moet ik het meteen weer over mijn toekomst hebben? Ik moet het misschien maar accepteren dat dit soort vragen wordt gesteld, maar ik ben het er niet mee eens", besloot hij.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen