Turkse kranten over 'beschamend duel': "We zijn vernietigd"

8 september 2021, 08:16
Turkse kranten over 'beschamend duel':

De Turkse kranten zijn woensdagochtend snoeihard in hun oordeel over het optreden van de nationale ploeg in de Johan Cruijff Arena. De formatie van Senol Günes staat bekend als zeer gedisciplineerd, maar werd tegen het Nederlands elftal compleet weggetikt. Na een 6-1 nederlaag was de kritiek in de media fors.

HT dacht bij het kijken naar de wedstrijd dat Turkije terug was in de magere jaren negentig. 'We begonnen met een 4-2 overwinning op Nederland geweldig aan de kwalificatie, maar dit is een keiharde klap. We zijn ons voordeel en de koppositie kwijt. Het was gewoon een beschamende nederlaag, we zijn vernietigd.'

Lees ook: Nederlandse media zien majestueus Oranje

Volgens Fanatik, dat constateerde dat Oranje de grootste nederlaag ooit leed tegen Oranje, heeft Turkije een historische nederlaag geslikt. 'Het dramatische spel zorgde voor fluitconcerten vanaf de tribune. Vooral Senol Günes en spits Burak Yilmaz moesten het ontgelden. Supporters schreeuwden bovendien om het ontslag van Günes. Turkije werd gewoon van het veld geblazen door het ijzersterke Nederland.'

Turkije staat nu na zes speelronden op de derde plaats in de poule. De achterstand op Oranje en Noorwegen bedraagt slechts twee punten.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen