Barcelona komt snel met goed nieuws over megatalenten

12 oktober 2021, 09:00

FC Barcelona staat op het punt om zich te langer verzekeren van de diensten van Ansu Fati (18) en Pedri (18). De megatalenten van de Catalaanse club hebben met de grootmacht een overeenkomst bereikt voor de contractverlenging van beide spelers, waarbij alleen de handtekeningen nog op papier te hoeven komen.

Volgens journalist Gerard Romero is de afspraak om die te gaan zetten inmiddels gemaakt met Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van Fati. De aanvaller heeft een aflopende verbintenis in Camp Nou, al heeft FC Barcelona nog wel een eenzijdige cluboptie om hem te twee jaar te binden. Die wordt genegeerd, want er komt een nieuw contract, dat tot en met 2026 zal duren voor de aanvaller.

Daarbij gaat Fati weliswaar meer verdienen, maar pas zodra de financiële situatie van de club is verbeterd, zal het ook pas een echt megacontract worden. Volgens El Mundo Deportivo is ook de handtekening van Pedri erg dichtbij: komende zondag wordt op een vergadering de contractverlenging van de middenvelder al bezegeld door de clubleiding en zal het begin volgende week officieel naar buiten komen. 

Lees ook: 'Barça wil met Gavi verlengen

Zodra de witte rook definitief is rond Pedri en Fati, wordt er ook vaart gezet achter de gesprekken met Gavi (17). De recent doorgebroken kersvers Spaans international heeft een clausule in zijn contract staan, waardoor hij voor vijftig miljoen euro mag verkassen momenteel. FC Barcelona wil hem belonen met een nieuwe verbintenis en de ontsnappingsclausule fors omhoog gooien. Ook met Ronald Araújo, die momenteel tweehonderd miljoen euro moet kosten bij een transfer, gaat de club om tafel. Op die manier wil het weer bouwen aan een succesvolle toekomst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen