Koeman in grotere problemen na gemiste strafschop Memphis

27 oktober 2021, 20:57   Bijgewerkt: 27 oktober 2021, 21:04

De gifbeker is nog niet leeg voor Ronald Koeman en FC Barcelona. Tegen Rayo Vallecano werd woensdagavond alweer het zesde puntenverlies in tien wedstrijden geleden (1-0). Memphis Depay kreeg de uitgelezen mogelijkheid om een punt voor zijn ploeg te redden, maar faalde vanaf elf meter.

Koeman had zijn opstelling ten opzichte van de verloren kraker tegen Real Madrid (1-2) op vier plekken gewijzigd. De Nederlandse trainer kon in de midweekse wedstrijd geen beroep doen op onder meer Frenkie de Jong, Ansu Fati en Pedri (allen geblesseerd). Sergi Roberto, Nico González, Coutinho en Sergio Agüero kregen daardoor een kans om zich als basisspeler te laten zien.

Waar Barcelona bij Rayo Vallecano hoopte aan het zelfvertrouwen te werken, werd snel duidelijk dat de ploeg van Koeman een moeilijke avond tegemoet ging. Het lukte de bezoekers in de openingsfase nauwelijks om tot grote kansen te komen. De thuisploeg werd ook zelden gevaarlijk, maar kwam na een halfuur wel op voorsprong. Na balverlies van Sergio Busquets werd Radamel Falcao in de diepte gestuurd. De Colombiaanse spits kapte in het strafschopgebied Gerard Piqué uit en schoot vervolgens raak in de lange hoek.

Het betekende dat Barcelona, zoals wel vaker dit seizoen, in de achtervolging moest. De Catalanen creëerden aardige mogelijkheden via Sergiño Dest, González en Agüero, maar de gelijkmaker bleef uit. Ook toen Memphis na een zelf versierde strafschop mocht aanleggen vanaf elf meter, ging de bal er niet in. Doelman Stole Dimitrievski werkte de inzet van de Nederlandse aanvaller uit de linkerhoek.

Als breekijzer kwam Luuk de Jong in de slotfase binnen de lijnen, maar ook hij kon Barcelona niet behoeden voor een nederlaag. De Catalanen blijven door de nederlaag steken op de negende plaats. Op de schouders van Koeman rust nu een nog grotere druk. Hoelang houdt hij het nog vol bij Barcelona?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen