Groningen blijft bezig met gewilde Bijl: "Dat is een uitdaging"

16 maart 2022, 20:50

Het is nog altijd goed mogelijk dat Glenn Bijl binnenkort terugkeert in het shirt van FC Groningen. De verdediger mag vanwege de oorlog in Oekraïne transfervrij vertrekken bij zijn Russische werkgever Krylja Sovetov Samara. Dat is volgens Mark-Jan Fledderus minder gemakkelijk dan het lijkt.

Bijl tekende afgelopen zomer een contract tot medio 2024 bij Krylja Sovetov Samara. Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne heeft de FIFA echter besloten dat spelers tot de zomer transfervrij weg mogen. Daarna is het bedoeling dat ze terugkeren naar hun werkgever, al moet het dan natuurlijk wel rustiger zijn in Rusland.

Groningen wil Bijl echter voor langere tijd aan de club binden en dat is een behoorlijk pak werk. "Dat is een uitdaging, want dat is niet de regelgeving", aldus technisch directeur Fledderus in gesprek met RTV Noord. "We zijn er nog steeds mee bezig. We zijn in gesprek, proberen er druk achter te zetten, maar dat kost wel even tijd."

Bijl speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Groningen, maar brak niet door in de hoofdmacht. Na een uitleenbeurt aan FC Dordrecht vertrok hij naar FC Emmen en sindsdien wil Groningen hem graag terughalen. Afgelopen zomer koos hij echter voor een buitenlands avontuur in Rusland. Dat verloopt door de situatie in Oekraïne anders dan gepland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen