'Ajax vreest: rappe Osimhen kan woensdag zijn rentree maken'

10 oktober 2022, 19:17

Waar Ajax woensdagavond in de uitwedstrijd tegen Napoli niet kan beschikken over de geschorste Dusan Tadic, lijkt de thuisploeg weer een beroep te kunnen doen op Victor Osimhen. De aanvaller is voldoende hersteld om tegen de Amsterdammers weer in actie te kunnen komen.

Dat meldt La Repubblica althans. Osimhen schoot dit seizoen uit de startblokken. De Nigeriaan was in de eerste twee competitiewedstrijden goed voor twee doelpunten en een assist. Ook in het eerste groepsduel in de Champions League had Osimhen de smaak te pakken. De rappe aanvaller was een plaag voor de verdediging van Liverpool, die uiteindelijk naar een 4-1 nederlaag werd gespeeld. Osimhen kon de negentig minuten toen echter niet volmaken. Hij viel vlak voor rust uit met een blessure. Sindsdien kwam hij niet meer in actie.

Ook de uitwedstrijd tegen Cremonese (1-4 winst) van zondagavond moest hij nog aan zich voorbij laten gaan. Maar aanstaande woensdag maakt hij mogelijk zijn rentree in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Daarin kan Napoli zich plaatsen voor de knock-outfase. De Italianen haalden negen punten uit de eerste drie wedstrijden, drie en zes punten meer dan respectievelijk Liverpool en Ajax. Bij een nieuwe zege op de Amsterdammers wordt de voorsprong negen punten. Met na woensdagavond nog maar twee groepswedstrijden te gaan, is Napoli in het geval van winst niet meer te achterhalen door Ajax. Bovendien hebben de Napolitanen een geweldig doelsaldo (+11).

Waar Napoli-trainer Luciano Spalletti aanvallend dus meer te kiezen zal hebben, moet hij achterin mogelijk gaan puzzelen. Spalletti zag Amir Rrahmani gisteravond immers uitvallen met een dijbeenblessure. De oefenmeester kon na afloop niet zeggen of de thuiswedstrijd tegen Ajax in gevaar komt voor de centrumverdediger. Rrahmani werd vervangen door Leo Skiri Østigård.