Messi breekt wéér een record en wint voor de tweede keer de gouden bal

18 december 2022, 19:48   Bijgewerkt: 18 december 2022, 20:16
Messi breekt wéér een record en wint voor de tweede keer de gouden bal

Lionel Messi is officieel verkozen tot speler van het toernooi op het WK in Qatar. De 35-jarige dribbelaar kroonde zich zondagavond met Argentinië tot wereldkampioen voetbal en wordt voor deze prestatie beloond met de gouden bal. Het is de tweede keer dat Messi deze prijs wint, ook op het WK in 2014 won Messi de gouden bal.

Emiliano Martinez werd verkozen tot beste doelman van het toernooi en kreeg dus de gouden handschoen uitgereikt. De Argentijnse doelman, die op clubniveau uitkomt voor Aston Villa, maakte veel indruk in de penaltyseries tegen Frankrijk en het Nederlands elftal. Hij volgt de Belgische doelman Thibaut Courtois op, die op het WK in 2018 de prijs in de wacht sleepte.

De prijs voor het talent van het toernooi is toegekend aan de Argentijnse middenvelder Enzo Fernandez. De 21-jarige speler van Benfica zorgde het gehele WK voor stabiliteit en creativiteit op het Argentijnse middenveld en schitterde ook in de eerste helft van de finale. Fernandez wordt mogelijk op korte termijn nog verder beloond voor zijn prestaties, want naar verluidt staat het toptalent in de nadrukkelijke belangstelling van meerdere topclubs, waaronder Liverpool.

Mbappé gaat de boeken in

Kylian Mbappé heeft de 'golden boot' gewonnen als topscorer van het WK. De absolute topspeler van Paris Saint-Germain was in de WK-finale goed voor een hattrick, waardoor hij met acht doelpunten Lionel Messi vlak achter zich houdt. Dankzij zijn doelpunten verhoogt Mbappé zijn totaal aantal WK-treffers naar twaalf, waardoor hij de topscorer aller tijden Miroslav Klose tot op vier doelpunten nadert op 23-jarige leeftijd.

Vallen er 2 (of meer) doelpunten in de Conference League Finale? Zet één euro in en win €100,00! ⚽⚽

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen