Transferweekje: PSV en Feyenoord, Nederlanders 'hot' in Serie A

14 januari 2023, 12:00
Transferweekje: PSV en Feyenoord, Nederlanders 'hot' in Serie A

De transfermarkt is inmiddels alweer een tijdje open en dat betekent volop transfers, huurdeals én geruchten. Wat gaan de komende weken ons brengen? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Feyenoord loopt Zerrouki mis en zoekt naar vervanger Trauner

Eredivisie-koploper Feyenoord is nog altijd op zoek naar versterkingen voor de tweede seizoenshelft. De Rotterdammers waren lange tijd bezig met FC Twente-middenvelder Ramiz Zerrouki, maar kunnen de 24-jarige inmiddels van het lijstje afstrepen. Technisch directeur Jan Streuer van FC Twente liet tegenover ESPN weten dat de twee clubs er niet zijn uitgekomen. Daarmee komt er een einde aan de soap rondom Zerrouki. De Algerijn stond lange tijd bovenaan het verlanglijstje van de Rotterdammers, maar was niet te betalen.

Feyenoord schakelt door na het mislopen van Zerrouki. De club wordt onder meer gelinkt aan oude bekende Tonny Vilhena. De Eredivisie-koploper gaat naar verluidt in gesprek met de middenvelder van Salernitana. Ook de naam van Molde-middenvelder Sivert Mannsverk gaat rond in De Kuip. Naast een versterking voor de middelste linie zoekt Feyenoord nog altijd een vervanger voor de langdurig geblesseerde Gernot Trauner. In de afgelopen wedstrijden (tegen FC Utrecht en PEC Zwolle) stonden Jacob Rasmussen en Lutsharel Geertruida op die positie. Feyenoord blijft echter zoekende naar een vervanger, waarbij het Kamil Piatkowski doorgestreept kan worden. Hij schakelde door nadat de Stadionclub afwachtte. In eerste instantie werden Mees Hilgers en Ismaël Doukouré genoemd als alternatieven.

Memphis dichtbij overgang naar Atletico

De toekomst van Memphis Depay is omgeven door vraagtekens. Vorige week leek het erop dat de spits, door de schorsing van Robert Lewandowksi, verbonden zou blijven aan FC Barcelona. Diverse media melden de afgelopen dagen echter dat Memphis zeer waarschijnlijk de overstap gaat maken naar Atlético Madrid. Memphis beschikt over een aflopend contract en drukt met zijn salaris stevig op de begroting van Barcelona. Daarnaast is de aanvaller op een zijspoor beland bij de Catalaanse club. Mochten zijn teamgenoten fit blijven, dan lijkt er weinig uitzicht te zijn op speeltijd. Bij Atlético is men juist op zoek naar een vervanger João Félix, die donderdag zijn tijdelijke transfer naar Chelsea afrondde. De oud-aanvaller van PSV, Manchester United en Olympique Lyon ziet een transfer naar Madrid wel zitten. Of de huurtransfer ook doorgaat, is nog maar de vraag. In Spanje wordt er inmiddels beweerd dat Barcelona de Oranje-international eigenlijk niet naar een concurrent wil laten gaan, al hoopt Atlético dat een ruildeal waarbij Yannick Carrasco de omgekeerde weg bewandelt uitkomst kan bieden. De komende weken worden spannend voor Memphis. Maakt hij geen binnenlandse transfer, dan is een terugkeer in de Premier League mogelijk nog een optie. Onder meer Manchester United en Newcastle United zijn genoemd als potentiële bestemmingen.

Code rood in Groningen

Het is code rood in Groningen. En terecht. Met Dennis van der Ree als opvolger van Frank Wormuth hoopte de Trots van het Noorden de weg naar boven in te zetten, maar de gifbeker bleke nog niet leeg. Nadat er bij de hervatting van de Eredivisie werd verloren van Excelsior, bereikten de Groningers midweeks in de KNVB Beker een nieuw dieptepunt. Voor eigen publiek werd er met 2-3 verloren van De Treffers. Twee late doelpunten van Damil Dankerlui waren slechts een pleister op de wonde. Eén ding is zeker: Groningen heeft versterkingen nodig. Dat lijkt iedereen zich bij de club te realiseren. Op transfergebied gaat er waarschijnlijk ook nog wel het een en ander gebeuren. Thomas van den Belt, smaakmaker van PEC Zwolle en winnaar van het Bronzen Schild, staat volgens Voetbal International in elk geval op het wensenlijstje. Dat geldt ook voor Hjalmar Ekdal van Djurgardens. Kunnen zij het rampseizoen van Groningen nog een beetje redden?

Miljoenenklapper PSV?

Cody Gakpo was dé miljoenenkraker die PSV meer geld in het laadje bracht, maar mogelijk gaat ook Noni Madueke een soortgelijk bedrag opleveren voor de Eindhovenaren. Het in absolute nood verkerende Chelsea heeft een bod van liefst dertig miljoen euro uitgebracht op de Engelse buitenspeler. Een krankzinnig bedrag, zeker als je dat afzet tegenover wat Liverpool voor Cody Gakpo betaalde. Als ook Madueke wordt verkocht, dan eist Ruud van Nistelrooij een aanvallende versterking. Viktor Tsygankov is daarvoor de beste optie, maar hij schijnt heel duur te zijn, al hebben de Eindhovenaren na de verkoop van Madueke en mogelijk ook nog verdediger Jenson Seelt genoeg geld in cash. Andere opties die in de wandelgangen zijn genoemd, zijn onder anderen Jesper Karlsson (AZ), Arnaut Danjuma (Villarreal), Ola Brynhildsen (Molde FK) en Donyell Malen (Borussia Dortmund). 

'Nederlands' Italië

De Serie A krijgt een steeds meer Nederlands gezicht. Sampdoria pikte met Sam Lammers en Bram Nuytinck eerder nog twee spelers op die al in de hoogste afdeling van Italië speelde, maar Hellas Verona haalde met Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC) en Jayden Braaf (Borussia Dortmund) twee van onze landgenoten van over de landsgrenzen. Maar daarmee is het Oranje inkleuren van de competitie nog niet klaar, want ook AZ-verdediger Sam Beukema (Bologna) kan volgens transferjournalist Gianluca Di Marzio mogelijk een transfer maken naar het laarsland.

Schuurs staat er uitstekend op

Afgelopen zomer nam Ajax afscheid van Perr Schuurs (23). De geboren Limburger groeide in Amsterdam nooit uit tot een onbetwiste basisspeler en vertrok naar de Italiaanse middenmoter Torino. In de Serie A groeide hij vervolgens snel uit tot een vaste waarde. In Turijn zijn ze dan ook zeer tevreden over zijn ontwikkeling, zeker na de achtste finale van de Coppa Italia die afgelopen week werd gespeeld. Met Schuurs als uitblinker verraste Torino regerend landskampioen AC Milan in eigen huis door ondanks een numerieke minderheid na verlenging moet 0-1 te winnen in San Siro. Schuurs zou weleens de overstap kunnen maken naar Milaan, want naar verluidt heeft Internazionale hem op de korrel als vervanger voor Milan Skriniar die naar alle waarschijnlijkheid aan zijn laatste maanden in het blauwzwart bezig is. Daarvoor zou het wel diep in de buidel moeten tasten, aangezien Schuurs volgens Italiaanse media een waarde van 20 tot 25 miljoen euro vertegenwoordigt. Dat is meer dan twee keer zoveel als de negen miljoen die Ajax een half jaar geleden ontving. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen