Twee opmerkelijke namen bij FIFA's 14 kandidaten voor 'Best 2022 award'

12 januari 2023, 17:11

De FIFA heeft donderdagmiddag de veertien namen bekend gemaakt die genomineerd zijn voor de prijs als beste voetballer van het jaar 2022. Hoewel enkele grootheden zoals Lionel Messi en Robert Lewandowski zoals verwacht tot de kanshebbers behoren, waren er ook meerdere bewonderingswaardige aan- en afwezigen op de lijst.

Zo is Julián Álvarez de eerste naam op de lijst van de FIFA. De 22-jarige spits van Manchester City maakte bij de nationale ploeg van Argentinië een goede indruk op het WK in Qatar, maar maakt in Engeland relatief weinig speelminuten. Ook Jude Bellingham (19) kan in theorie verkozen worden tot speler van het jaar. De middenvelder van Borussia Dortmund beleefde met Engeland ook een goed WK, zeker gezien zijn leeftijd, en wordt regelmatig in verband gebracht met een transfer. 

Wie niet tot de kanshebbers behoort is Cristiano Ronaldo. De 37-jarige aanvaller won de eerste twee edities van de prijs in 2016 en 2017, maar presteerde het afgelopen jaar niet goed genoeg om tot de besten te behoren. Ook zijn er dit jaar geen enkele Nederlanders genomineerd. 

Kandidaten voor FIFA Men's Best Player 2022: Julián Álvarez (Manchester City/Argentinië), Jude Bellingham (Engeland/Borussia Dortmund), Karim Benzema (Real Madrid/Frankrijk), Kevin De Bruyne (Manchester City/België), Erling Haaland (Manchester City/Noorwegen), Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain/Marokko), Vinícius Júnior (Real Madrid/Brazilië), Robert Lewandowski (Barcelona/Polen), Sadio Mané (Bayern München/Senegal), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain/Frankrijk), Lionel Messi (Paris Saint-Germain/Argentinië), Luka Modric (Real Madrid/Kroatië), Neymar (Paris Saint-Germain/Brazilië), Mohamed Salah (Liverpool/Egypte).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen