Voetbal na de aardbeving: Fenerbahçe is woest op provincie Kayseri

1 maart 2023, 10:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fenerbahçe is woedend over het besluit van de provincie Kayseri om geen uitsupporters toe te laten tijdens het duel tussen Kayserispor en Fenerbahçe op zaterdag. Het besluit volgde op anti-overheidsspreekkoren van de Fenerbahçe-supporters.

Tijdens het duel tussen Fenerbahçe en Konyaspor (4-0) van zaterdag zongen supporters van Fenerbahçe dat de regering onder leiding van president Recep Tayyip Erdogan moet opstappen. De manier waarop de regering reageerde op de aardbevingen, en het sjoemelen met bouwvergunningen in de afgelopen jaren, heeft wereldwijd geleid tot grote kritiek.

Omwille van 'veiligheidsoverwegingen' heeft de provincie Kayseri besloten om de supporters van Fenerbahçe te weren bij de wedstrijd van zaterdag. Fenerbahçe noemt het besluit in een officieel statement een 'zwarte bladzijde' en 'onrechtvaardig'. De club spreekt van een 'vreemde' beslissing die de 'sociale polarisatie' alleen maar zal doen toenemen.

Kayserispor lijkt het besluit wel te steunen. De club keert zich in een statement tegen de 'lage' spreekkoren die worden gebezigd in sommige stadions. "De Kayserispor-gemeenschap staat achter de staat en de natie, deelt mee in de pijn die we voelen in deze rampzalige tijden, keert zich tegen de smerige politieke spelletjes en de lage uitingen die domineren in de stadions, en veroordeelt die."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen