Ajax ziet twee bestuursraadsleden opstappen uit onvrede over beloning rvc

21 april 2023, 12:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Bestuursraadsleden Ruud Haarms en Mike Harman zijn per direct opgestapt bij Ajax. Het tweetal doet dat uit onvrede met het voornemen van de club om de leden van de raad van commissarissen jaarlijks 35 tot 50 duizend euro te gaan betalen voor hun werkzaamheden.

Dat schrijft De Telegraaf vrijdagmiddag. Op 26 mei wordt de volgende Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden. Jan van Halst zal die dag benoemd worden tot voetbalcommissaris en tevens wordt er die dag gestemd over het voornemen om de commissarissen, voorheen een vrijwillige functie bij de club, jaarlijks een forse vergoeding te gaan betalen. Drie commissarissen zullen bruto 35 duizend euro gaan verdienen, Van Halst en de nieuwe voorzitter van de rvc Pier Eringa zelfs 50 duizend euro. 

Artikel gaat verder onder video

Voormalig Ajax-penningmeester Arie van Os heeft zijn werkzaamheden altijd vrijwillig verricht voor de club, en laakt tegenover diezelfde krant de voorgenomen vergoedingen. "Het was een eer om Ajax te dienen. Dat deden we met alle liefde en toewijding. Geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om er geld voor te vragen. Nu zijn er alleen maar carrièretijgers. Voor die paar uurtjes werk per jaar is elk bedrag te veel, maar 35.000 tot 50.000 euro is schaamteloos, omdat Ajax dat geld veel beter kan besteden", aldus Van Os. 

Frank Eijken, voorzitter van de bestuursraad waaruit Haarms en Harman nu zijn vertrokken, verdedigt de beloningen voor de rvc juist. "Anno 2023 is een commissariaat bij een beursgenoteerd bedrijf allang geen vrijwilligersbaan meer. En dat geldt zeker bij Ajax waar verantwoordelijkheid, tijdbesteding en mogelijke reputatieschade een rol van betekenis spelen. Bij dit beloningsbeleid past een onafhankelijke en kritische raad van commissarissen waar wij als bestuursraad de vrijwel vernieuwde rvc mede nauwkeurig op zullen toetsen", aldus Eijken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Misteryman67
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax heeft niets geleerd van de fluwelen revolutie die Johan Cruijff organiseerde. Het gedonderstraal begint weer opnieuw. Het wordt hoogtijd dat opnieuw oud-voetballers opstaan om keihard in te grijpen.

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt hellemaal mee eens ajax moet grote schoonmaak houden de directie sar bejaarde spelers keepers tadic en al die zomer mis kopen opruimen en ook spelers die niet willen trainen opruimen deze spelers schoon schip maken en eigen jeugd spelers klaar maken grote werk beter dan al die dure spelers uit het buitenland

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wat eenzooitje daar,alleen maar afbraak en negatieve piet praat, zet er eens godverdomme mensen neer met daadkracht

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt hellemaal

Mikieman
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verstandig besluit juist. Ajax wil de beste zijn en blijven en daar heb je op essentiële plekken goede mensen nodig. Anno nu is Ajax een bedrijf en een vereniging. Alle bestuurders van de vereniging krijgen nog steeds geen enkele vergoeding, maar een RvC houd toezicht op het bedrijf Ajax, een beursgenoteerde onderneming. Het is logisch dat hiertegenover vergoedingen staan. Triest dat groep mensen binnen Ajax icm Telegraaf telkens stemming maken en partij kiezen en telkens de pers zoeken om de opinie aan hun kant te krijgen. Hoe zou iedereen het vinden als Ajax Mbappe kon halen, maar hij wordt door Feyenoord weggeplukt omdat zij 100.000 meer betalen, omdat het een eer moet zijn om voor Ajax te spelen.

AJAX72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax wil alleen maar duru spelers halen uit buitenland voor de rest willen ze niets uit geven

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen