Bosz geeft opheldering over Ajax en Feyenoord, ongeloof aan tafel

10 april 2023, 10:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Peter Bosz heeft sinds het ontslag van Alfred Schreuder geen contact gehad met Ajax over de trainersfunctie, zo vertelde hij zondagavond bij Studio Voetbal. Eerder deze week vertelde Bosz bij Rondo dat hij openstaat voor Ajax, maar ook na dat interview blijft het stil vanuit Amsterdam, tot ongeloof van de andere analisten. 

"Ik heb aangegeven: als ze zouden bellen, dan zou ik wel praten. Ze hebben niet gebeld", maakte Bosz duidelijk bij Studio Voetbal. Of er nog oud zeer is bij algemeen directeur Edwin van der Sar, kon Bosz niet zeggen. "Dat weet ik niet. Dat zou je aan hem moeten vragen."

Artikel gaat verder onder video

NOS-journalist Jeroen Stekelenburg zei het verwonderlijk te vinden dat Ajax geen contact heeft opgenomen met de man die de club loodste naar de finale van de Europa League. "Er is iemand voor het grijpen met internationale ervaring, iemand die aantrekkelijk voetbal laat zien…"

© ProShots

Ibrahim Afellay was het daarmee eens. "Ik ben nog verbaasder dat er deze week geen contact is opgenomen, nadat hij aangaf dat er geen oud zeer meer is. Je zou als club ook kunnen denken dat hij er misschien niet voor open staat, maar hij heeft aangegeven dat hij ervoor openstaat. Dan zou je denken dat de club contact met hem opneemt." Bosz mengde zich niet in die discussie. Stekelenburg vulde aan: "Het lijkt erop dat ze eerst de RvC, dan de technisch directeur en dan de trainer willen aanstellen."

Sven Mislintat lijkt de nieuwe technisch directeur te worden. Toen hij nog bij VfB Stuttgart werkte, voerde hij een gesprek met de destijds clubloze Peter Bosz. "Ik denk dat ik een week weg was bij Lyon, toen heb ik met hem gesproken over Stuttgart", beaamde Bosz. Het lijkt dus moeilijk te geloven dat de aanstelling van Mislintat een obstakel zou zijn. Bosz vertelde desgevraagd dat hij ook niet met Mislintat heeft gesproken over de trainersfunctie bij Ajax. 

Pierre van Hooijdonk speculeerde dat Bosz wellicht ook is benaderd door Feyenoord, dat rekening moet houden met een vertrek van Arne Slot. Dat ontkende Bosz. "Nee. Maar moet ik nu op alle clubs antwoord geven?", lachte hij. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze kunnen ook iemand van Ajax uitnodigen en vragen waarom Bosz niet gebeld is. Daar zijn misschien goede redenen voor voor Ajax. Nee, maar de heren aan tafel vinden dat Ajax had moeten bellen, maar dat is maar een mening. Nu komt Bosz een beetje verongelijkt over omdat hij niet gebeld is.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het slaat ook nergens op dat je hem niet belt maar Heitinga naar voren schuift.

Fries
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja Bosz is ook tig uitgenodigd, maar kwam nu pas. Ook in eigenbelang. En nu moet Ajax op commando wel komen opdraven? En wel accuut??

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik denk dat Bosz wel beter is dan Heitinga, zeker qua ervaring, maar hij is zeker niet de beste coach voor Ajax. En wie dat dan wél is weet ik ook niet. Maar goed, van mij mag hij komen.

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heitinga is momenteel The Best there is voor Ajax. Eindelijk een Ajaxcoach die jong talent laat instromen, echt een Ajacied. Er lopen veel talenten op de Toekomst rond, meer dan dat Ajax het goed in de gaten heeft: Itebe, Faberksi b.v.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is dan wel weer het goede aan Heitinga inderdaad: de jeugd krijgt kansen.

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De jeugd krijgt nu kansen, wat betreft Baas was het noodzaak en de rest mocht erin tegen Fortuna als de wedstrijd gelopen is.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vind dat altijd zo raar dat hij is de coach voor . Tuurlijk prima coach voor ajax ,maar er zijn genoeg anderen lijkt me . En na een goede 1e periode is het niet vanzelfsprekend dat het dan nu ook goed gaat . Verder vond ik bosz verstandigen teksten hebben tav andere onderwerpen bij studio voetbal.

BollaReus
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bosz zou een goede vervanger van Slot zijn, uiteindelijk was Bosz oud-Feyenoordspeler en dat spel ligt Ajax niet. Nee a.u.b. geen Bosz naar Ajax. Bosz liever functie elders.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen