FC Barcelona kondigt bezuiniging aan, 150 mensen verliezen baan

27 april 2023, 18:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Barcelona stopt na het huidige seizoen met het eigen kanaal Barça TV. De club kampt met grote financiële problemen en hoopt met deze maatregel een bedrag van circa 13 miljoen euro op jaarbasis te besparen.

Dat schrijft de Spaanse krant El Mundo Deportivo. Het eigen kanaal bestaat al sinds 1999 en wordt sinds 2015 door een deal met Telefónica uitgezonden in heel Catalonië, terwijl de uitzendingen in de rest van Spanje via Movistar+ of Orange kunnen worden gevolgd. Barcelona heeft zelf veertien medewerkers op de loonlijst staan, maar in totaal zouden 150 mensen hun baan kunnen verliezen door het stoppen van Barça TV.

Artikel gaat verder onder video

Via het kanaal waren onder meer persconferenties en jeugdwedstrijden van de club te bekijken. Toch maakte Barcelona geen winst met het clubkanaal, waardoor nu besloten is het aflopende contract met Telefónica niet te verlengen. De club bekijkt nog hoe het met een online streamingplatform toch content kan blijven aanbieden aan de fans.

Barcelona zou in totaal een bedrag van 200 miljoen euro moeten bezuinigen. Dat bedrag is geformuleerd door de Spaanse La Liga en moet van de balans worden geschrapt om ook volgend seizoen in aanmerking te komen voor een licentie om in de competitie uit te mogen komen. Een groot deel van de kostenbesparing moet uit de verkoop van een aantal overbodige spelers komen. Onder meer oud-Ajacied Sergiño Dest, momenteel zonder al te veel succes verhuurd aan AC Milan, zou komende zomer mogen vertrekken.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oke, iets wat geen geld opbrengt kan je na vele pogingen stoppen. Daar hoef je geen boekhouder voor te zijn. Maar hieraan merk je dus dat die club totaal geen vet meer op de botten heeft! En laten we eerlijk zijn zo'n tv zender mag best wel wat geld kosten omwille van de promotie en info naar je achterban. En je kan er hele mooie previews mee showen bij speciale gebeurtenissen. Prooi voor de Arabieren deze club

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen