'FC Twente en Manchester City naderen akkoord; Tukkers betalen vier miljoen euro'

29 juni 2023, 22:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

FC Twente raakte met Václav Cerny al een absolute smaakmaker kwijt, maar lijkt volgend seizoen wél opnieuw een beroep te kunnen doen op spits Manfred Ugalde (21). Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns meldt donderdagavond dat de Tukkers dicht bij een akkoord met Manchester City over zijn definitieve overkomst zijn.

Ugalde heeft net zijn tweede seizoen in het shirt van FC Twente achter de rug. In zijn eerste jaar fungeerde hij veelal als invaller en stand-in voor eerste keus Ricky van Wolfswinkel. In zijn tweede jaar overvleugelde hij zijn ervaren Nederlandse concurrent echter en groeide hij uit tot de eerste spits van de inmiddels vertrokken trainer Ron Jans.

Artikel gaat verder onder video

Uiteindelijk speelde Ugalde afgelopen seizoen 31 wedstrijden voor Twente. Daarin trof hij negen keer doel en leverde hij vier keer de assist bij een treffer van een teamgenoot. In de play offs om Europees voetbal was hij van groot belang in de wedstrijden tegen sc Heerenveen en Sparta; waarin hij met twee assists én een doelpunt een groot aandeel had in het bereiken van de voorronde van de Conference League.

De club zou de Costa Ricaan dan ook graag definitief overnemen van Manchester City, dat hem de afgelopen twee seizoenen verhuurde. Eerder werd gemeld dat Ugalde voor vijf miljoen euro in te lijven zou zijn; maar Kapteijns meldt een iets lagere transfersom: "Daarmee is een bedrag gemoeid van zo'n vier miljoen euro, dat in termijnen kan worden betaald", schrijft de journalist op Twitter. Mogelijk speelt het vermeende doorverkooppercentage dat de kampioen van Engeland daarbij bedong een rol. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zoveel spelers verkocht maar kan die 4 miljoen niet ophoesten door de schuld die er nog is. De buurtjes in Almelo doen dat beter met hun gerichte aankopen.

redknap
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heracles doet het ook heel goed maar is en blijft mijlen ver achter FC Twente. Heracles heeft de tent nooit maar dan ook nooit uitverkocht. 10/11.000 is het zo'n beetje. Verder maar zien wat het wordt maar dat geldt ook voor FCT.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen