Calvin Bassey krijgt steun van Feyenoord-legende: 'Ik had hem niet weggedaan'

26 juli 2023, 23:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Als Willem van Hanegem het voor het zeggen zou hebben bij Ajax, dan zou de club Calvin Bassey niet verkopen. De 23-jarige verdediger staat op het punt om voor 21 miljoen euro de overstap te maken naar Fulham, waar hij een contract voor vijf seizoenen gaat ondertekenen.

"Ik had hem niet weggedaan", zegt Van Hanegem in de AD Willem&Wessel-podcast. "Natuurlijk deed hij wel dingen waarvan je denkt: kolere. Zoals vorige week in de oefenwedstrijd. Hij draaide de verkeerde kant op en raakte de bal kwijt. Geef de bal desnoods aan de keeper. Maar nee, hij wilde de bal breed spelen. Dan denk ik: zoek het ook niet op, zorg dat je zover bent dat je dit niet meer kan gebeuren."

Artikel gaat verder onder video

Waar Bassey van Maurice Steijn kreeg te horen dat hij bij Ajax niet hoefde te rekenen op een basisplaats, had Van Hanegem de verdediger juist opgesteld. "Ik had gezegd: luister nou, jij gaat dadelijk spelen. Centraal. Dat is je tegenstander. Draai zijn nek om, dat is het enige wat je hoeft te doen. Daarna ga je langzaamaan werken aan andere dingen. Ik hoop dat hij het bij Fulham goed gaat doen. Dat zou ik geweldig vinden", aldus de Feyenoord-legende.

Het is de verwachting dat Bassey zijn transfer naar Fulham spoedig afrondt. Ajax lijdt zo'n twee miljoen euro verlies op de verdediger, die een jaar geleden voor 23 miljoen euro overkwam van Rangers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Willem is ook van het padje Willem naar de opticien gaan nieuwe bril kopen

Dekromme10
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat die gozert nog 21 mio opbrengt is werkelijk een gotspe. Vd Vaart had al gezegd dat ie hem persoonlijk wilde brengen. Terecht. Willem ziet t even niet helemaal scherp. Die Bassey kan alleen maar met z’n handen en zijn kracht een spits uitschakelen. Voetballend kan hij helemaal niets.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk Willem heeft er kijk op. Het is een positieve gozer fysiek sterk en er was zeker meer uit te halen. Maar ja het geld is op he dus dan moet er een zondebok komen in de vorm van Bassey. Hij was in ieder geval niet zo'n jankerd als tadic klaassen en berghius.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Willem is de enige in Nederland die nog zinvol over voetbal kan praten. Dat wist Cruijff, dat wist Wimpie Jansen. Dus dat hij niet goed valt in het pulletje van verwende Ajax-omgeving kan heel goed. Daar zitten supporters die niet voor het voetbal komen, maar voor winnen. Als dat niet lukt, is het meteen over en uit. Mooie vent, die Bassey, had hem graag gehouden in Amsterdam voor dat prijsje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen