'Er wordt schande gesproken van wat er gebeurde in het spelershotel van Ajax'

24 juli 2023, 17:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Calvin Bassey is 'erg van slag' van de mededeling van Ajax dat hij moet vertrekken, zo weet journalist Mike Verweij van De Telegraaf. Ajax kan 21 miljoen euro verdienen aan de verdediger, die wordt begeerd door Fulham. Zelf wil Bassey graag in Amsterdam blijven, maar hij zou door trainer Maurice Steijn en directeur Sven Mislintat 'op niet mis te verstane wijze' duidelijk zijn gemaakt dat er geen sportieve toekomst is voor hem.

"Dat is kiezelhard gegaan bij Ajax", stelt Verweij maandag in de podcast Kick-Off. "Wie je ook spreekt, Calvin Bassey wordt gezien als de smaakmaker bij Ajax, de vrolijke jongen. Een heel goede prof ook, iemand die geen training overslaat en altijd alles geeft. Hij wilde heel graag bij Ajax blijven, maar hij is daar in het hotel – en daar spreken sommige mensen ook wel schande van – op niet mis te verstane wijze gezegd dat hij gewoon moet vertrekken."

Artikel gaat verder onder video

Dat gesprek vond plaats in het spelershotel in België, waar Ajax verbleef voor het oefenduel met Anderlecht (3-0 nederlaag). Bassey deed niet mee aan die wedstrijd en gaat maandag ook niet mee op trainingskamp naar Duitsland. "Ze willen die 21 miljoen euro voor hem hebben", verklaart Verweij. "Ze denken dat ze dit bedrag anders misschien nooit meer krijgen. Het is keihard bij hem aangekomen, die jongen is erg van slag. Hij wordt echt naar de uitgang geduwd, terwijl hij wilde blijven. Hij heeft ook gewoon een contract."

Fabrizio Romano onthulde eerder op de maandag dat Fulham heeft besloten slechts één in plaats van twee linksbenige centrale verdedigers in te lijven. De transferspecialist voegde eraan toe dat Bassey wel de belangrijkste kandidaat is om de vacature in te vullen. Fulham is ook in gesprek met Mohammed Salisu, die bij Southampton op de loonlijst staat.

FCUpdate vroeg de lezers de afgelopen dagen of Ajax er goed aan doet om Bassey te verkopen. Ruim vijfduizend bezoekers brachten hun stem al uit; meer dan tachtig procent antwoordde met 'ja'. Stemmen kan in onderstaande poll.

Doet Ajax er goed aan om Calvin Bassey te verkopen?

Laden...
11100 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajax 1960
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Verwijderen die Bassey al een jaar een miskoop noemt en dan dit verhaal. De trainer ziet het niet in hem zitten en heeft hem dit verteld.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er is geen leuke manier om te zeggen dat iemand weg moet en als je duidelijk wil zijn dat iemand weg moet dan moet je soms wat hard zijn. Het is ook topvoetbal en die wereld is hard, als je niet presteert dan val je af. In zijn geval is zijn vangnet een miljoenen salaris in Engeland, niet teveel klagen ljjkt mij. Al het andere dat het een aardige jongen is en hard traint is helaas niet relevant.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is Calvin Bassey ook medegedeelt dat ie er gewoon geen reet van kan en superblij mag zijn dat er uberhaupt een club in hem geinterresseerd is, zo niet dan laat hem maar wat beelden van afgelopen seizoen terugkijken....

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eigenlijk moeten serieuze voetbalsites mensen als Verweij niet meer quoten. Dit is pure roddeljournalistiek en hoort niet thuis tussen betrouwbare berichtgeving.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Na mijn mening moet Ajax eerst drie verdedigende topspelers halen om personen als Blind en Timber te vervangen. Wat de middenveld betreft moet er (eerst) een verdedigende linksbenige topspeler komen omdat vanaf daar de probleem begint om tegendoelpunten te kunnen krijgen vanwege (veel) balverlies. Niets gaat boven een wereldspeler en type zoals Modric, daar zeker deze type speler gehaald moet worden voor de lange termijn ! ! Zolang Ajax daar niet aan werkt zullen we achter de feiten blijven lopen voor een redelijke (of lange) termijn. Een feit die we echt onder ogen moeten zien, daar we anders weer als derde (of vierde) gaan eindigen. AZ is met een véél betere ontwikkeling bezig dan Ajax mogelijk voor de komende vier jaar zo lang wij (Ajax) niets daar tegen doen om dit te voorkomen. WORD VERVOLG ! !

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar Ajax heeft toch het toptalent Taylor die veel doelpunten maakt al in huis ?

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volgens mij heeft Mike de functie bij de Telegraaf van Valentijn overgenomen om aan de stoelpoten van Maurice en Sven te zagen en om zo vaak in de media te komen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen