René van der Gijp komt met reactie op sneer van Sander Schimmelpenninck

14 juli 2023, 14:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside

René van der Gijp heeft gereageerd op uitspraken die Sander Schimmelpenninck enkele maanden geleden over hem deed. Schimmelpenninck, die inmiddels is gecanceld door Vandaag Inside, was eerder dit jaar enkele keren te gast bij het programma. Hij merkte toen dat de redactie probeerde om Van der Gijp 'te betrekken' bij de gesprekken, maar volgens Van der Gijp zit de vork wat anders in de steel.

Schimmelpenninck stelde dat Van der Gijp 'het niveau gewoon niet aan kan' en vergeleek hem met 'een linksback die je af en toe de bal moet geven'. "Dan hoor je al die redacteuren de hele tijd smoezen van: hoe kunnen we René er nou bij betrekken. We moeten ook René een beetje de bal geven." In de podcast KieftJansenEgmondGijp komt Van der Gijp met toelichting. "Schimmelpenninck zei dat de redactie aan hem had gevraagd om ook dingen naar voren te brengen waar ik over kon praten. Maar dat zit zo: de redactie vraagt iedere ochtend aan mij of ik dingen heb die ik wil bespreken."

Artikel gaat verder onder video

"Die heb ik in een week misschien drie keer. Dus ik ga daar twee keer per week zitten en dan heb ik niks", verklaart de analist. "Dan hoopt de redactie dat ik kan meepraten over de dingen die Johan (Derksen, red.) of de gast heeft opgegeven. Als ze dan aan Schimmelpenninck vragen om iets mee te nemen waar René ook over kan meepraten is dat niet zo gek, want ik heb dan niets geleverd. Dan lul je mee. Het komt altijd wel goed, ook als je daar gaat zitten en je niets had." Over Schimmelpenninck is Van der Gijp sowieso niet zo enthousiast. "Die ging ons publiek domrechts noemen. Wat heeft dat voor zin? Dat vond ik een beetje gek. Je gaat toch niet onze mensen schofferen?"

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

Golden finale boost: Pak 50% extra bij weddenschappen op de de Champions League-finale!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zinloze move van Gijp, nu nog. Inhoudelijk al gedateerd en Schimmelpenninck had wel gelijk hoor.

bonaire
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die verwaande kwast schimmel dinges , vind zichzelf helemaal geweldig. Probleem is bij hem dat het echt gelooft dat hij geweldig is . Maar de meeste mensen vinden hem maar een verwaande kwast , die opgevoed is met geld .. Doordat hij al een voorsprong had bij zijn geboorte , hoefde hij eigenlijk nergens goed in te zijn . Maar dat deze clown die zelf echt niks heeft gepresteerd , andere mensen die een andere mening hebben dan ook nog eens dom durft te noemen.. Echt een zielig figuur dit . Heeft ook nog eens de illusie dat hij bij ons FC Twente iets te vertellen wil hebben .

CanisMorsum
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@krotje zelfs als Schimmelpenis gelijk had, welk doel dient het om mensen weg te zetten als dom? Het absurde idee alleen al dat rechts (ruim en antiek container begrip) dom is en links (idem dito) dus niet geeft aan dat hij het niveau van een adolescent niet ontstegen is. Dit programma pretendeert ook niets, wellicht dat dit de aantrekkingskracht wel is, denk je niet?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen