Verweij deelt transferupdate bij Ajax: 'Dat is slecht nieuws voor Mislintat'

7 juli 2023, 18:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax kan voorlopig nog niet de transfermarkt op. De Amsterdammers zijn Champions League-voetbal misgelopen in het afgelopen seizoen en daardoor moet de club eerst spelers verkopen. Alleen Jurriën Timber naar Arsenal levert de nummer drie van de Eredivisie niet genoeg op en daardoor ligt de financiële transferbal bij Edson Alvarez.

In de Kick-Off-podcast wordt de transfersituatie bij Ajax besproken. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat moet met het verkopen van Timber het gemis van Champions League opvangen. Pas als er nóg een grote deal wordt gemaakt, kan Ajax zelf écht de transfermarkt op, los van de spelers die het al aantrok. Daardoor wordt er heel zorgvuldig gekeken naar wat er financieel kan en niet kan op de transfermarkt. Dat Ajax Europees pas eind augustus in de voorrondes van de Europa League instroomt, helpt wel mee.

Artikel gaat verder onder video

Maar de situatie rond Alvarez is wel zorgelijk voor Mislintat, schetst journalist Mike Verweij. De Mexicaan is niet zo happig op West Ham United. “Er is veel meer belangstelling”, weet Verweij namelijk over de situatie van de controleur. “Ik denk dat Alvarez wil wachten op Bayern München. En dat is slecht nieuws voor Mislintat. Die kan pas uitgeven als Alvarez is verkocht.”

Dat Alvarez wil wachten op Der Rekordmeister heeft alles te maken met het feit dat trainer Thomas Tuchel eerder zeer concrete belangstelling had in de Ajacied in zijn periode bij Chelsea. Aangezien hij momenteel de hoofdcoach is van Bayern, denkt Alvarez aan een overgang naar de Bundesliga. Maar er is nog veel meer belangstelling, dus gaat hij niet direct ‘ja’ zeggen het aanbod van The Hammers en dát maakt de transfersituatie voor Mislintat ontzettend lastig.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet normaal Rijkste club van Nederland Om zo spelers moeten binnen halen Wordt weer zo seizoen als vorig jaar Billen knijpen vingers gekruist Alles weer voor habbekrats weg doen Zelf dubbeltje moeten omdraaien Om goede spelers te kunnen halen Bakken met geld aan miskopen en huur Laatste moment dus weer Een speler te kunnen aantrekkende Komt er weer voor 90% een paniek aankopen of huur binnen Waar je niets aan heb En weer geld verspeeld Ajax heeft nogal miskopen/ huur gehad Hele raad bij ajax weg sturen Het gaat gewoon een trieste clubs worden zo Goed bezig ajax

Lekker bezig
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Neem nog een pilletje...

Oudebinnenweg
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Na 45 miljoen incl. bonussen tehebben ontvangen van een jeugdspelers wat dus pure winst is is het inderdaad ongezonde situatie bij Ajax. Dat je nog een 30.35 miljoen nodig hebt voor een andere transfer voordat je kunt investeren. Goed gezegd!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen