Armoedig Ajax met schaamrood op de kaken de Europa League in

31 augustus 2023, 21:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League, maar voor de manier waarop, verdient het zeker geen schoonheidsprijs. Dankzij de riante uitgangspositie verkregen uit bij Ludogorets doet de 0-1 nederlaag in de return alleen voor de Nederlandse coëfficiënten pijn. Maar de manier waarop de ploeg van Maurice Steijn voor de dag kwam donderdagavond, bezorgt de coach serieuze hoofdbrekens.

Met een striemend fluitconcert zocht Ajax ook halverwege de kleedkamers op. Met een virtuele 4-1 voorsprong, fantastische sfeer in het stadion, een weekend rust en vrijwel alle vaste basiskrachten van een week eerder waren alle ingrediënten aanwezig om de uitverkochte Johan Cruijff Arena een fijne start van de Europa League-campagne te geven. Maar in plaats daarvan liet Ajax zich naar achteren dwingen door de Bulgaarse opponent. Aan de bal was de ploeg van Maurice Steijn, met Jakov Medic en Devyne Rensch in het bijzonder, bijzonder matig. Ook captain Steven Bergwijn deelde in de malaise en leek juist te veel te willen doen.

Artikel gaat verder onder video

Steijn haalde Van den Boomen, die op de plek van reserve Steven Berghuis (vanwege ziekte) echter halverwege naar de kant voor Davy Klaassen, die met alle versterkingen – nu nog op de tribunes – mogelijk zijn laatste wedstrijd speelde. Maar die versterkingen zijn zeker nodig het armoedige Ajax tegen Ludogorets, dat na een uur spelen niet ten onrechte op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Medic niet aangeraakt, maar wel door Matias Tissera, de man in zijn rug: 0-1. Ook Kenneth Taylor ging zeker niet vrijuit bij het doelpunt.

Ajax was aan de bal onherkenbaar, hanteerde een gigantisch lang speelveld en leed daarbij ook nog veel te veel balverlies. Een zeer gevaarlijke combinatie, die gezien de goede uitgangspositie van Ajax gelukkig nooit écht spannend werd. Wel was het voor het eerst sinds het seizoen 2017/18 dat de Amsterdammers in de eerste vier officiële wedstrijden van het seizoen een doelpunt moest incasseren. Dat captain Bergwijn met een knieblessure(tje) naar de kant moest, doet de nederlaag extra zuur smaken.

Komend weekend zijn aanwinsten Gaston Ávila, Ciba Akpom, Georges Mikautadze en Josip Sutalo gelukkig voor Steijn wel inzetbaar, maar zij moeten ten opzichte van het Ajax dat donderdagavond in de Johan Cruijff Arena stond wel voor een flinke impuls zorgen, om niet ook tegen Fortuna Sittard in de problemen te komen. Op de dag dat PSV en Feyenoord hun Champions League-tegenstanders hoorden, heeft Ajax zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Maar voor de manier waarop, moeten ze zich in Amsterdam schamen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit was wel heel slecht maar gelukkig zijn ze door. Je had vastigheid er in kunnen houden met Klaasen. Voor de rest 7 spelers van vorig jaar met Klaassen zou het 8 zijn. Ik hoor net Brobbey zeggen, vorig jaar topselectie: je werd er wel #3 mee. Wat een genot was PSV gisteren om te kijken. AZ gelukkig door

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik herhaal wat ik al eerder schreef na puntenverlies in de competitie. Als je je elftal niet op tijd op orde hebt ga je tegen schade oplopen. Er zat zag ik snel langs komen 6 nieuwe aankopen op de tribune voor wellicht 80 miljoen tot 100 miljoen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Ajacied zeg ik : triest, respectloos naar de supporters en met dit Ajax zullen ze als 7e eindigen als ze geluk hebben. Het moge duidelijk zijn dat deze slechte wedstrijd het gevolg is van de inferieure kwaliteit van: Bergwijn, oh wat ben ik blij dat hij geblesseerd is, van Taylor, nog nooit zo'n slechte Ajaxspeler gezien, Brobbey, totaal onbruikbaar, Berghuis, hij mag niet meer in de basis want er komt niks positiefs uit zijn voeten, Rensch, groot drama, in mindere mate Wijndal. Deze spelers die mede schuldig zijn aan het verval van Ajax in het afgelopen seizoen moeten echt weg. Ik snap niet dat de Ajax entourage dit niet wil inzien en maar met deze waardeloze spelers nog steeds bezig zijn. De schuld ligt niet bij Steijn, niet bij de vaak onterecht bekritiseerde Medic die toch veel opruimde maar nooit een speler kan vinden die vrij is, hetzelfde geldt ook voor Forbs die zijn passes in het niets zag verdwijnen, niet door de voortreffelijke Tahirovic, niet door Hato maar bij de eerder genoemde oude basisspelers. Het lijkt alsof men bij Ajax bang is om die waardeloze spelers op aan te moeten spreken en hen naar de bank te sturen en daar te laten wegkwijnen. Gelukkig dat de veel verguisde Mislintat vervangers heeft kunnen aankopen. Nee die dure waardeloze spelers moeten weg als het kan.

De stoker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hahahahaha

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

kopen kopen kopen en dan nog zo een kut elftal neerzetten!! en dan maar commentaar op die boeren geven!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen