Belangrijke ontwikkeling in spel rond Donny van de Beek

1 augustus 2023, 22:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Canva/ProShots

Real Sociedad pakt door in de jacht op Donny van de Beek. Nadat er vorige week al contact werd gemaakt met de middenvelder, heeft de club uit San Sebastián zich nu ook formeel gemeld bij Manchester United. Volgens journalist Fabrizio Romano worden de details van een eventuele transfer nu besproken.

Manchester United staat open voor een vertrek van Van de Beek. Maar als een transfer van de grond komt, zo schrijft Romano, dan gebeurt dat 'op de voorwaarden van Manchester United'. Met andere woorden: de Premier League-club hoeft niet per se over te gaan tot verkoop en heeft de touwtjes in handen. Van de Beek heeft een contract tot de zomer van 2025, met een optie voor een extra seizoen.

Artikel gaat verder onder video

Van de Beek toonde zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen nadrukkelijk aan trainer Erik ten Hag. Hij maakte een fraai doelpunt tegen Olympique Lyonnais, beleefde een goede invalbeurt tegen Real Madrid en gaf twee assists tegen Borussia Dortmund. Hij zal ongetwijfeld nog willen doorbreken bij Manchester United, maar het is de vraag of hij na de voorbereiding nog steeds perspectief op speeltijd heeft.

Van de Beek maakte in de zomer van 2020 voor minstens 39 miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United. Bij the Red Devils wist hij echter nooit een basisplaats te veroveren. Halverwege zijn tweede seizoen werd hij zelfs -zonder al te veel succes - verhuurd aan Everton. Ook de komst van Ten Hag, met wie hij bij Ajax succesvol samenwerkte, zorgde afgelopen zomer niet voor een ommekeer. Van de Beek kwam maar mondjesmaat aan spelen toe tot een zware knieblessure in januari een streep door de rest van zijn seizoen zette.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen