'Franse middenmoter wil stunten met komst Donny van de Beek'

30 augustus 2023, 13:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De toekomst van Donny van de Beek ligt mogelijk in Frankrijk. Volgens het Franse FootMercato heeft Lorient de pijlen gericht op de oud-Ajacied, die in de laatste dagen van de zomerse transferwindow nog mag vertrekken bij zijn huidige club Manchester United.

Van de Beek beleeft vooralsnog weinig plezier aan zijn overstap van Ajax naar Manchester in de zomer van 2020. Hoewel de Engelse grootmacht liefst 39 miljoen euro voor hem neertelde, wist de in Nijkerkerveen geboren middenvelder nooit aanspraak te maken op een basisplaats. Halverwege zijn tweede seizoen volgde een al net zo teleurstellende uitleenbeurt aan Everton. De komst van Erik ten Hag, met wie Van de Beek bij Ajax succesvol samenwerkte, bood eveneens weinig soelaas voor zijn situatie.

Artikel gaat verder onder video

Eerder deze zomer werd Van de Beek onder meer in verband gebracht met een terugkeer bij Ajax. De Amsterdammers lijken echter geen interesse te hebben gehad in een hereniging. Het Spaanse Real Sociedad, dat een vervanger zoekt voor de inmiddels gestopte David Silva, zou wél concreet zijn geweest voor Van de Beek, maar kwam uiteindelijk (vooralsnog) niet tot overeenstemming.

Lorient zou nu de volgende gegadigde zijn om Van de Beek over te nemen. De club uit Bretagne zou inzetten op een huurovereenkomst voor één seizoen. Volgens FootMercato is de nummer tien van het afgelopen seizoen echter niet de enige club die op het vinkentouw zit: "Van de Beek heeft meerdere aanbiedingen en zou zomaar eens naar een ambitieuzere club kunnen gaan", zo valt te lezen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen