'Spaanse subtopper maakt werk van komst Donny van de Beek'

28 juli 2023, 21:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

De toekomst van Donny van de Beek zou zomaar in Spanje kunnen liggen. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano maakt Real Sociedad werk van de komst van de middenvelder van Manchester United. De Italiaan baseert zich op zijn beurt op de Baskische krant Noticias de Gipuzkoa.

Van een akkoord tussen United en Sociedad is nog geen sprake, zo luidt het bericht dat Romano vrijdagavond op Twitter zette. Toch zouden beide clubs met elkaar in gesprek zijn over de voorwaarden waartegen Van de Beek naar LaLiga zou mogen verkassen.

Artikel gaat verder onder video

Van de Beek maakte in de zomer van 2020 voor 39 miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United. Bij The Red Devils wist hij echter nooit een basisplaats te veroveren. Halverwege zijn tweede seizoen werd hij zelfs -zonder al teveel succes- verhuurd aan Everton. Ook de komst van trainer Erik ten Hag, met wie hij bij Ajax succesvol samenwerkte, zorgde afgelopen zomer niet voor een ommekeer. Van de Beek kwam maar mondjesmaat aan spelen toe tot een zware knieblessure in januari een streep door de rest van zijn seizoen zette.

Hoewel Van de Beek in de voorbereiding op het komende seizoen niet onverdienstelijk weer aansloot bij de selectie van Ten Hag, zou Manchester United tóch mee willen werken aan een vertrek. De vrijgekomen salarisruimte die een transfer van Van de Beek zou opleveren zou volgens Romano kunnen worden aangewend om Sofyan Amrabat alsnog naar de club te halen.

Eerder werd Van de Beek in Engeland in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax. Een vraagprijs van ruim 23 miljoen euro werd genoemd. Van de Beek zou zelfs besloten hebben dat een tweede periode in de Johan Cruijff Arena de beste stap zou zijn, maar Sociedad zou eveneens een interessante optie kunnen zijn. Na het definitief afzwaaien van David Silva is bij de nummer vier van afgelopen seizoen een plek vrijgekomen op het middenved waar Van de Beek met zijn kwaliteiten prima tot zijn recht zou moeten komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar blijft Ajax?

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

na dat noem ik geen stap vooruit was lekker bij manchester gebleven al is t moeilijker om aan een basisplaats te komen met bruno fernandez

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen